Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

02

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορίες χαλκού: Έκλεβαν καλώδια ηλεκτροφωτισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορίες χαλκού: Έκλεβαν καλώδια ηλεκτροφωτισμού

Συμμορίες χαλκού: Συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και 24χρονος ιδιοκτήτς μάντρας σκραπ, που αγόραζε τα καλώδια για τον χαλκό.

Συμμορία «κυνηγών του χαλκού», τα μέλη της οποίας, επί μήνες, βύθιζαν στο σκοτάδι χιλιόμετρα ολόκληρα της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου με τις κλοπές  καλωδίων ηλεκτροφωτισμού, ήρθε στο… φως μετά από την έρευνα της τοπικής Αστυνομίας. Σε επιχείρηση συνελήφθησαν έξι συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 24χρονος, ο οποίος ως ιδιοκτήτης μάντρας με σκραπ αγόραζε τα καλώδια για την εξασφάλιση χαλκού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές στο δίκτυο φωτισμού και σε αποθήκες στη Ρόδο. Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, έξι ημεδαποί άνδρες ηλικίας 19, 20, 24, 25, 29 και 29 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. «Όπως διαπιστώθηκε από τη μελέτη της υπόθεσης», σημειώνει η Αστυνομία «οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, δρούσαν από κοινού με διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση και έχοντας δημιουργήσει κατάλληλη υποδομή αφαιρούσαν καλώδια ηλεκτροφωτισμού από το οδικό δίκτυο και αποθήκες επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου και του Αρχαγγέλου.

Έβγαζε τον χαλκό

Στη συνέχεια διέθεταν τα κλεμμένα καλώδια στον 24χρονο προς εκμετάλλευσή τους ως χαλκό, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος». Προστίθεται ακόμη ότι «από την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών οι οποίες προσδιορίζονται στο χρονικό διάστημα από 22 Οκτωβρίου 2020 έως 23 Απριλίου 2022, ενώ η οικονομική ζημιά που προκάλεσαν εκτιμάται πάνω από τις 100.000,00 ευρώ».

Κατά τις έρευνες που έγιναν σε δύο κατοικίες και αποθήκη των δραστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 500 μέτρα καλώδιο ηλεκτροφωτισμού, που είχαν αφαιρέσει πρόσφατα, Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσω για την τέλεση των παράνομων ενεργειών τους και ηλεκτρικός τροχός κοπής καλωδίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις