Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 20χρονη ΑΜΕΑ – κορονοϊός: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή
ΕΛΛΑΔΑ

20χρονη ΑΜΕΑ – κορονοϊός: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

20χρονη ΑΜΕΑ - κορονοϊός: Στον Βόλο

Σε βαριά κατάσταση και στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται εδώ και 15 ημέρες μία 20χρονη με αναπηρία, η οποία νοσεί από κορονοϊό. Η 20χρονη κοπέλα από τον Βόλο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και σύμφωνα με το magnesianews.gr δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Η εν λόγω ασθενής είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ κορoνοϊού, καθώς δεν υπάρχει άλλο περιστατικό που να χρήζει εντατικής νοσηλείας. Στο μεταξύ, χθες νοσηλεύονταν 25 ασθενείς με κορονοϊό στην κλινική covid του Αχιλλοπούλειου, ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε καμία απώλεια. Σύμφωνα με τον εντατικολόγο του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννη Κόκορη υπάρχει μία τάση ύφεσης του κορoνοϊού, ενώ οι περισσότερες επαναλοιμώξεις που καταλήγουν στο Νοσοκομείο αφορούν σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

Γεμάτα και τα οκτώ κρεβάτια στη συμβατική ΜΕΘ

Τα τροχαία πάντως, τα ατυχήματα, αλλά και τα υπόλοιπα παθολογικά προβλήματα παίρνουν την ανιούσα. Μάλιστα, αυτή την περίοδο «επέστρεψε» το χρόνιο πρόβλημα των ελληνικών Νοσοκομείων που είναι η επάρκεια σε συμβατικές κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στο Νοσοκομείο Βόλου η ΜΕΘ κορονοϊού λειτουργεί με τέσσερις κλίνες, εκ των οποίων η μία είναι κατειλημμένη, ενώ η συμβατική ΜΕΘ λειτουργεί και οκτώ κλίνες που και οι οκτώ είναι κατειλημμένες και σύμφωνα με τον κ. Κόκορη γίνεται μεγάλη διαχείριση των ασθενών και των κλινών της Εντατικής. Η πίεση αυτή τη στιγμή στο Αχιλλοπούλειο έχει στραφεί στα μη covid περιστατικά και στην μη covid Εντατική, η οποία είναι πλήρης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις