Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Παρολίγο τραγωδία στην Εγνατία
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Παρολίγο τραγωδία στην Εγνατία

Διακίνηση μεταναστών: Όχημα που οδηγούσε Ιρακινός διακινητής χωρίς δίπλωμα προσέκρουσε σε μπάρες και ανετράπη στη μέση του δρόμου.

Αδίστακτα κυκλώματα διακινητών παράτυπων μεταναστών, με μέλη που δραστηριοποιούνται τόσο στο τουρκικό όσο και στο ελληνικό έδαφος, εξακολουθούν να βάφουν την άσφαλτο με το αίμα των διακινουμένων, που ρισκάρουν τη ζωή τους στα χέρια οδηγών οχημάτων, οι οποίοι δεν διαθέτουν καν δίπλωμα οδήγησης. Πέντε παράτυποι μετανάστες από το Πακιστάν, που μεταφέρονταν με ιδιωτικής χρήσης φορτηγό διακινητών, τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής για νοσηλεία. Στο ύψος του κόμβου Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν Ιρακινό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

«Σημειώνεται» αναφέρει η Αστυνομία «ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, οδηγώντας επικίνδυνα και ακολούθως το όχημα προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα και ανετράπη, ενώ ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει. Πέντε από τους διακινούμενους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής για την παροχή πρώτων βοηθειών».

Κλεμμένο από τη Λάρισα

Τονίζεται ακόμη από την Αστυνομία ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 30-4-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Λάρισας. Το Alphafreepress έχει αναφερθεί κατ επανάληψη στη δράση κυκλωμάτων σε διάφορες πόλεις της χώρας, από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη και άλλες, όπου δραστηριοποιούνται συμμορίες που κλέβουν αυτοκίνητα κατά παραγγελία των εγκεφάλων των κυκλωμάτων διακινητών έναντι αδράς αμοιβής.

Σε μια άλλη επιχείρηση στο ύψος του οικισμού Αιγείρου Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Όσο οι καιρικές συνθήκες καλυτερεύουν τόσο τα κυκλώματα εντείνουν τις επιχειρήσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών από Τουρκία στην Ελλάδα. Για του λόγου το αληθές, σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου, συνελήφθησαν δύο διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Στην Εθνική Οδό Αμφίπολης – Καβάλας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν αλλοδαπό διακινητή, διότι μετέφερε, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Μηχάνημα καρδιακών παλμών

«Ο δράστης», αναφέρει η Αστυνομία «οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) , μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα, όπου κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις