Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική: Αν μπορείς, μην περάσεις… ποτέ
PLUS

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική: Αν μπορείς, μην περάσεις… ποτέ

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική: Τον βαθμό επικινδυνότητας εκτοξεύει το βουνό που σχεδόν σκεπάζει τα οχήματα

Ο στενός δρόμος «μαστιγώνεται» από τα κύματα του Κορινθιακού, και οι ετοιμόρροποι βράχοι κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των οδηγών. Η οδήγηση σε δρόμο που βρίσκεται ανάμεσα σε θάλασσα και βουνό, αναμφίβολα, αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία για κάθε φυσιολάτρη. Τόπος γεμάτος φυσικές ομορφιές είναι και η Ελλάδα, αν και σε πολλές περιπτώσεις οι δρόμοι της δεν διακρίνονται για τα υψηλά επίπεδα ασφάλειάς τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας στενός παραλιακός δρόμος στην Αττική που συνδέει την Ψάθα με το Σχίνο. Αναμφίβολα, όσοι τον έχουν διασχίσει έχουν μαγευτεί από την αρμονική συνύπαρξη θάλασσας και βουνού, αλλά πρωτίστως κάνουν λόγο για έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ελλάδας. Αυτό διότι ο δρόμος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όντας ταλαιπωρημένος και σχεδόν… στη μοίρα του. Οι λακκούβες και οι ρωγμές απειλούν με σημαντικές φθορές τα αυτοκίνητα, πολλώ δε μάλλον των οδηγών εκείνων που θα αψηφήσουν τις ιδιαιτερότητες του δρόμου.

Τον βαθμό επικινδυνότητας εκτοξεύει το βουνό που σχεδόν σκεπάζει τα οχήματα, μιας και μοιάζει έτοιμο να καταρρεύσει με την πρώτη δυνατή βροχή. Παράλληλα, οι σεισμικές δονήσεις (η περιοχή βρίσκεται κοντά στο ρήγμα των Αλκιονίδων), σηματοδοτούν κατολισθήσεις βράχων που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών. Αραιά και που γίνονται κάποιες εργασίες για την αποτροπή των κινδύνων από τις κατολισθήσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καρποφορήσει, ενώ όποια προσπάθεια να συγκρατηθεί το βουνό έχει πέσει στο κοινό.

www.carandmotor.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις