Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γρήγορη απώλεια κιλών: 32χρονη αποκαλύπτει πώς αδυνάτισε μετά τη γέννα
ΚΟΣΜΟΣ

Γρήγορη απώλεια κιλών: 32χρονη αποκαλύπτει πώς αδυνάτισε μετά τη γέννα

Γρήγορη απώλεια κιλών: 32χρονη αποκαλύπτει πώς έχασε 22 κιλά μετά τη γέννηση του γιου της

Μια μητέρα δύο παιδιών που έχασε 22 κιλά μέσα σε πέντε μήνες μοιράστηκε την απίστευτη μεταμόρφωση του σώματός της στο διαδίκτυο ένα χρόνο μετά. Όπως παραδέχτηκε, πλέον δεν είναι επικεντρωμένη στο να φτάσει το βάρος που είχε πριν από το μωρό. Η Thessy Batsinilas, σχεδιάστρια και συνιδιοκτήτρια της μάρκας ρούχων Sabo Skirt, ζύγιζε 80 κιλά όταν γέννησε το δεύτερο παιδί της, έναν γιο με το όνομα Jay, στις αρχές του 2021. Αποφασισμένη να αλλάξει κάποια από τα κιλά που απέκτησε στην εγκυμοσύνη χωρίς δραστικές δίαιτες ή μη βιώσιμα προγράμματα άσκησης, η 32χρονη από το Μπρίσμπεϊν κατάφερε να χάσει 13 κιλά μέσα σε ένα μήνα, τρώγοντας πέντε μικρά γεύματα την ημέρα, κάνοντας 28λεπτες προπονήσεις και περπατώντας.

Πέντε μήνες μετά ζύγιζε 53 κιλά χωρίς να έχει καμία διάθεση να προσπαθήσει να χάσει τα επιπλέον 4,5 κιλά για να φτάσει στο βάρος που είχε πριν από τη γέννα. Στα πρώτα γενέθλια του Jay η Batsinilas ενημέρωσε και πάλι τους θαυμαστές της με μια φωτογραφία μεταμόρφωσης της πλάτης της, έχοντας ένα εντελώς διαφορετικό σώμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thessy Batsinilas (@thessy.k)

Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να αποτυπώσω την εσωτερική μου ψυχική υγεία

«Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να αποτυπώσω την εσωτερική μου ψυχική υγεία για να σας δείξω ένα πριν και ένα μετά και από αυτό. Το να μην αισθάνεσαι ότι είσαι εσύ μπορεί να είναι τόσο οδυνηρό… να χάνεις τον εαυτό σου και να νιώθεις ότι δεν θα ξανανιώσεις ποτέ πραγματικά σαν εσένα», είπε. «Το ξέρω αυτό τόσο καλά και είμαι εδώ για να δώσω ελπίδα σε όποιον νιώθει το ίδιο με εμένα πριν από ένα χρόνο. Ξεκινήστε από εκεί που βρίσκεστε, απλά ξεκινήστε». Η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι είναι περήφανη για τις αλλαγές που έχει κάνει, αλλά ότι έχει μια νέα εστίαση για το 2022.

«2021. Γέννησα τον γιο μου και γέννησα έναν νέο εαυτό. Έναν καλύτερο εαυτό. Δεν έχω φτάσει ακόμα στο σώμα μου πριν το μωρό και μαντέψτε τι… Δεν το θέλω», είπε. «Το σώμα μου μετά το μωρό είναι πιο υγιές, το μυαλό μου μετά το μωρό είναι πιο δυνατό. Έχω νέους στόχους που δεν έχω θέσει ποτέ πριν και το 2022 θα είναι η επίτευξη αυτών των στόχων». Η 32χρονη δήλωσε προηγουμένως στη Daily Mail Australia ότι δεν θα μπορούσε να πετύχει τους στόχους της χωρίς τη βοήθεια του συζύγου της, George, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης μιας εταιρείας fitness.

Εκείνος της σχεδίασε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα με βάση τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές της προτιμήσεις, παρόμοιο με αυτό που ακολούθησε μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, της κόρης τους Zaini, το οποίο τη βοήθησε να χάσει το εντυπωσιακό βάρος των 23 κιλών. Το πρόγραμμα βασίζεται σε μια καθημερινή προπόνηση 28 λεπτών με βάση τη δύναμη ή το HIIT.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thessy Batsinilas (@thessy.k)

Έναν ή δύο γρήγορους περιπάτους

«Είναι εξαιρετικά εφικτό, επειδή είναι τόσο σύντομο, και σημαίνει ότι μπορώ πάντα να το χωρέσω στον πολυάσχολο τρόπο ζωής μου που εργάζομαι με πλήρη απασχόληση για το κατάστημά μου, ενώ παράλληλα μεγαλώνω δύο παιδιά», δήλωσε η Batsinilas. Παράλληλα με τις καθημερινές προπονήσεις, κάνει επίσης έναν ή δύο γρήγορους περιπάτους και ακολουθεί ένα «πρόγραμμα γευμάτων εγκεκριμένο από διαιτολόγο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thessy Batsinilas (@thessy.k)

Να είστε συνεπείς και η μεταμόρφωσή σας θα έρθει

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε πέντε γεύματα την ημέρα, τρία κύρια γεύματα συν δύο σνακ πριν και μετά την προπόνηση. «Σε κάθε γεύμα, έχετε επιλογές, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ένα είδος τροφής από κάθε μία από τις κύριες ομάδες τροφίμων (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και λίπη)», είπε. Ένα τυπικό γεύμα μπορεί να είναι δύο αυγά, μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, μανιτάρια και σπανάκι και ένα τέταρτο αβοκάντο για πρωινό.

Μια εναλλακτική λύση για δείπνο είναι 100 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, 1/3 του φλιτζανιού μαγειρεμένο καστανό ρύζι, χόρτα και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να φτιάξετε τηγανητό κοτόπουλο teriyaki. «Μου αρέσει να ακολουθώ αυτή τη δίαιτα, καθώς είναι εύκολη και μου δίνει ευελιξία, αφήνοντάς με να νιώθω ότι δεν κάνω αυστηρή δίαιτα», είπε. Όσο για τα σνακ, τρώει τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπιτικές πρωτεϊνούχες μπάλες. Ερωτηθείσα για την καλύτερη συμβουλή της προς τις γυναίκες που επιθυμούν απεγνωσμένα να χάσουν βάρος, η 32χρονη είπε ότι όλα εξαρτώνται από μια εξατομικευμένη προσέγγιση.

«Αν θέλετε να μεταμορφώσετε το σώμα σας, είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσετε την ενεργειακή σας πρόσληψη», είπε. «Ενημερωθείτε για το μέγεθος των μερίδων και για το τι είναι πλούσιο σε θερμίδες και σας εξυπηρετεί ελάχιστα». Η Batsinilas είπε ότι είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι η βιώσιμη απώλεια βάρους απαιτεί χρόνο. «Πιστεύω ότι ο αργός και σταθερός κερδίζει τον αγώνα. Εμπιστευτείτε τη διαδικασία. Να είστε συνεπείς και η μεταμόρφωσή σας θα έρθει», είπε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thessy Batsinilas (@thessy.k)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thessy Batsinilas (@thessy.k)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thessy Batsinilas (@thessy.k)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις