Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το πιο εύκολο παγωτό: Δύο μόνο υλικά και σχεδόν 10 λεπτά!
PLUS

Το πιο εύκολο παγωτό: Δύο μόνο υλικά και σχεδόν 10 λεπτά!

Το πιο εύκολο παγωτό: Μπορείς να κάνεις πειραματισμούς!

Χειροποίητο παγωτό με δυο μόνο υλικά, και μάλιστα σε διάφορες γεύσεις; Γίνεται, χάρη στη νέα θαυματουργή συνταγή που έχει τρελάνει το ίντερνετ! Το παγωτό που σας προτείνουμε τώρα φτιάχνεται με δυο υλικά, είναι εύκολο, γρήγορο και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, ειδικά σκεύη ή συνεχείς αναδεύσεις για να μην κρυσταλλώσει. Στην ουσία, χρειάζεσαι μόνο δέκα λεπτά για να το ετοιμάσεις.

Τα δυο υλικά του παγωτού είναι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και ζαχαρούχο γάλα. Υπάρχουν σχεδόν πάντα στην κουζίνα, αλλά ακόμη και αν έχεις ξεμείνει, μπορείς να τα βρεις σε κάθε σούπερ μάρκετ ή το μίνι μάρκετ της γειτονιάς. Η επιτυχία αυτής της συνταγής βρίσκεται στο ότι καταρρίπτει τo βασικό μείγμα κρόκων αυγών, ζάχαρης και γάλακτος (crème anglaise) που χρειάζεσαι για να φτιάξεις παραδοσιακό παγωτό και έτσι δεν χρειάζεται να ανακατεύεις κάθε μισή ώρα το παγωτό στην κατάψυξη, αφού με τη νέα αυτή συνταγή δεν δημιουργούνται κρύσταλλοι.

Στην ουσία, το ζαχαρούχο γάλα αντικαθιστά την crème anglaise και η κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί δίνει αέρινη υφή στο παγωτό. Αυτό το παγωτό γίνεται κρεμώδες και λιώνει απαλά στο στόμα. Μπορείς να κάνεις πειραματισμούς και να αρωματίσεις την κρέμα γάλακτος (αφού τη ζεστάνεις ελαφρώς) με μέντα, στικ βανίλιας, κανέλα, ροζ πιπέρι, δυόσμο, τζίντζερ, κόκκους καφέ ή ακόμη και κομμάτια σοκολάτας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις