Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ασύρματο μικρόφωνο υπολογιστή: Οι δυνατότητες που σας δίνει το κινητό είναι άπειρες
PLUS

Ασύρματο μικρόφωνο υπολογιστή: Οι δυνατότητες που σας δίνει το κινητό είναι άπειρες

Ασύρματο μικρόφωνο υπολογιστή: Το smartphone σας μπορεί να δώσει τη λύση σε ένα βασικό πρόβλημα.

Το κινητό αποτελεί ένα τεχνολογικά εξελιγμένο πολυεργαλείο. Την ίδια ώρα το desktop/laptop αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας τόσο εντός αλλά και εκτός γραφείου. Σε περίπτωση που δεν έχετε μικρόφωνο για τον υπολογιστή σας, το smartphone σας αρκεί. Ναι, καλά διαβάσατε! Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως μικρόφωνο υπολογιστή και να εξοικονομήσετε χρήματα που θα ξοδεύατε για την αγορά μικροφώνου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως μικρόφωνο των Windows: Εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει μικρόφωνο, μη σκάτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο, κάνοντάς το να λειτουργεί ως μικρόφωνο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτευχθεί η παραπάνω λειτουργία είναι με τη χρήση του WO Mic. Με αυτό το πρόγραμμα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε USB, Bluetooth ή Wi-Fi για να συνδέσετε το μικρόφωνο του smartphone σας στον υπολογιστή σας. Βασικό του πλεονέκτημα πως είναι εντελώς δωρεάν και λειτουργεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Πηγαίνετε στον ιστότοπο του WO Mic και κάντε λήψη του client προγράμματος για Windows καθώς και του device driver. Εγκαταστήστε τα και τα δύο. Στη συνέχεια κάντε download είτε την εφαρμογή Android, είτε την iOS, αναλόγως τι είδους κινητό έχετε. Κάντε εκκίνηση του προγράμματος των Windows. Πηγαίνετε στην επιλογή Connection > Connect και επιλέξτε έναν Transport type (τύπο μεταφοράς).

Πώς θα συνδεθείτε μέσω Bluetooth

Αρχικά, ενεργοποιήστε το Bluetooth στον υπολογιστή σας. Πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις. Πηγαίνετε στις Συσκευές > Bluetooth και άλλες συσκευές. Ενεργοποιήστε το Bluetooth. Ο υπολογιστής σας θα μπορεί πλέον να εντοπιστεί σε άλλες συσκευές. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το Bluetooth στο τηλέφωνό σας. Η ακριβής ενεργοποίηση αυτής της επιλογής διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, αλλά λογικά βρίσκεται κάπου στις Ρυθμίσεις. Συνδέστε το τηλέφωνό σας με τον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να εμφανιστεί μια ειδοποίηση στον υπολογιστή σας για να επιβεβαιώσετε τη σύνδεση. Στο πρόγραμμα WO Mic στα Windows: Κάτω από τον Transport type, επιλέξτε Bluetooth. Επιλέξτε το τηλέφωνό σας από το αναπτυσσόμενο μενού Target Bluetooth. Κάντε κλικ στο OK.

Πώς θα συνδεθείτε με Wi-Fi

Για αυτήν τη μέθοδο, τόσο το τηλέφωνο όσο και ο υπολογιστής σας πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Για να ρυθμίσετε το δίκτυο Wi-Fi στα Windows: Πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις. Πηγαίνετε στο Δίκτυο και Internet > Wi-Fi. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση διαθέσιμων δικτύων. Κάντε κλικ στο δίκτυο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σύνδεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις