Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σάνα Μάριν – ποια είναι: Η γυναίκα που έγινε πρωθυπουργός σε ηλικία 34 ετών
ΚΟΣΜΟΣ

Σάνα Μάριν – ποια είναι: Η γυναίκα που έγινε πρωθυπουργός σε ηλικία 34 ετών

Σάνα Μάριν - ποια είναι: Πρόκειται για μία από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ

Αναμφίβολα, ένα από τα πρόσωπα της ημέρας είναι η Σάνα Μαρίν, η γυναίκα που έγινε πρωθυπουργός της Φινλανδίας μόλις στα 34 της χρόνια και συναντήθηκε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εν μέσω ρωσικής εισβολής. Πρόκειται για μία από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ. Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1985. Πρόκειται για το μοναχοπαίδι μίας φτωχής οικογένειας και όπως έχει γίνει γνωστό, ο αλκοολικός πατέρας την εγκατέλειψε. Μεγάλωσε στο Τάμπερε ως παιδί του «ουράνιου τόξου» με δύο μανάδες, που η μητέρα της επέλεξε να προχωρήσει τη ζωή της με σύντροφο μία γυναίκα. Η Σάνα Μαρίν είχε δύσκολα παιδικά χρόνια στο σχολείο, καθώς και στη Φινλανδία που θεωρείται προοδευτική χώρα, το να μεγαλώνεις σε μία ομόφυλη οικογένεια είναι θέμα ταμπού.

Τα πρώτα της χρήματα τα έβγαλε όταν δούλεψε σε φούρνο και τα χρήματα τα χρησιμοποίησε για να σπουδάσει. Εκεί γνώρισε και τον έρωτα της ζωής της, Μάρκους Ραικόνεν, με τον οποίο παντρεύτηκαν… 16 χρόνια μετά, το 2019, όταν εκείνη ανακηρύχθηκε πρωθυπουργός της Φινλανδίας. Έχουν μία κόρη 3 ετών.

Σήμερα ηγείται μίας κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού πέντε κομμάτων, των οποίων επικεφαλής είναι και πάλι γυναίκες. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά την παρουσίασαν ως φλογερή ντίβα μόλις φωτογραφήθηκε με βαθύ ντεκολτέ, χωρίς στηθόδεσμο.

Τότε, είχε ξεσπάσει υπέρ της ένα παγκόσμιο κίνημα συμπαράστασης με εκατοντάδες γυναίκες να τάσσονται στο πλευρό της. Το hashtag τότε ήταν «είμαι με τη Μάριν».

Οι… κακές συνήθειες στο σπίτι

Η κομψή και φινετσάτη Σάνα Μαρίν γίνεται… άλλος άνθρωπος όταν επιστρέφει στο σπίτι! Πλένει ακόμα και τα δόντια της δύο φορές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις