Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Atlas Ουκρανία: Το θηρίο που διασχίζει από αμμόλοφους μέχρι λίμνες
ΚΟΣΜΟΣ

Atlas Ουκρανία: Το θηρίο που διασχίζει από αμμόλοφους μέχρι λίμνες

Atlas Ουκρανία: Χάρη στους τροχούς αυτού το Atlas έχει απόσταση 58 εκατοστών από το έδαφος, ώστε να περνάει πάνω από τα πάντα, σχεδόν

Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί αμέτρητες θηριώδεις off-road κατασκευές, αλλά ελάχιστες μπορούν να συγκριθούν με αυτήν της Atlas Industry από την Ουκρανία. Για το Atlas όλα είναι δρόμος: από σκληρές ή αμμώδεις επιφάνειες μέχρι χιονισμένα βουνά και βαθιά υδάτινα περάσματα. Είναι άγριο και ασταμάτητο και το δείχνει, με το σκληροπυρηνικό παρουσιαστικό του που -ωστόσο- κρύβει μια αρκετά ευρύχωρη και άνετη καμπίνα. Η ουκρανική Atlas Industry το σχεδίασε το 2019, και η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετές ομοιότητες με το αντίστοιχο αμερικανικό Sherp. Οι τεράστιοι τροχοί του, που φτάνουν με πλήρως φουσκωμένα ελαστικά σε ύψος 1,65 μέτρου, επιτρέπουν στο Atlas να κινηθεί ακόμα και σε λίμνες, αλλά τη ίδια στιγμή ο σχεδιασμός του είναι λίγο πιο συμβατικός -από του Sherp- για να του επιτρέπει να κινείται και σε δημόσιους δρόμους.

Χάρη στους τροχούς αυτού το Atlas έχει απόσταση 58 εκατοστών από το έδαφος, ώστε να περνάει πάνω από τα πάντα

Όμως, παρά την υπερβολή του σε όλα τα άλλα, κινείται από έναν ταπεινό turbo-diesel 1.5 λίτρου της Renault. Στο δρόμο βέβαια δεν ξεπερνά σε ταχύτητα τα 60 km/h, και δεν υπάρχει και σοβαρός λόγος να το κάνει άλλωστε, ενώ σε υδάτινα περάσματα μπορεί να κινηθεί μέχρι και με 7 km/h. Με κάθε γέμισμα πετρελαίου η αυτονομία φτάνει τα 800 χιλιόμετρα. Η Atlas δεν έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά από όσα φαίνονται από το παρακάτω video είναι φυσικά εξαιρετικά ευρύχωρο.

Για την ακρίβεια, χωρά 12 επιβάτες και τα καθίσματα μπορούν να πάρουν διάφορες διαμορφώσεις – ακόμα και για το απευκταίο σενάριο της τοποθέτησης ενός φορείου. Ο οδηγός κάθεται στο κέντρο της εμπρός σειράς, και έχει εξαιρετική περιμετρική ορατότητα. Η διαμόρφωση του εσωτερικού είναι μία από τις πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει το Atlas. H τιμή πώλησής του κυμαίνεται στα 125 χιλιάδες ευρώ, και το καλό είναι ότι είναι νόμιμο να οδηγηθεί με ένα απλό δίπλωμα οδήγησης Β κατηγορίας.

Car & Moto

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις