Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

04

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απώλειες Ρώσων – Ουκρανία: Μία “βαριά” παραδοχή
ΚΟΣΜΟΣ

Απώλειες Ρώσων – Ουκρανία: Μία “βαριά” παραδοχή

Απώλειες Ρώσων - Ουκρανία: Σπάνιες οι ενημερώσεις για τις απώλειες Ρώσων στρατιωτών

Ένας Ρώσος στρατιώτης συνελήφθη να ομολογεί ότι σχεδόν 26.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν πολεμώντας στην Ουκρανία, σύμφωνα με κλήση που υποκλάπηκε από το Κίεβο. «Τα αγόρια μας σκοτώθηκαν, μάτωσαν. Ο επίσημος απολογισμός είναι ζήτημα, αλλά θα σας πω τώρα ότι 25.900 άνδρες έχουν πεθάνει. Αυτό μέσα σε δύο γ@@@μένους μήνες», λέει ο στρατιώτης σε έναν σύντροφό του, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση μιας κλήσης που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.

Σε άλλο μέρος της κλήσης που υποκλάπηκε από τις ουκρανικές αρχές, ένας δεύτερος στρατιώτης μιλά για τον οδυνηρό θάνατο ενός από τους ανώτερους διοικητές του. «Ο διοικητής της ταξιαρχίας τραυματίστηκε σοβαρά. Μάζεψαν τα έντερά του και τα ξαναέβαλαν στο στομάχι του. Τον έστειλαν πίσω με ελικόπτερο. Τον πήγαν στη Ρωσία και εκεί τον πρόδωσε η καρδιά του».

Κανένας από τους λογαριασμούς δεν μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα, αλλά ο απολογισμός των νεκρών είναι κοντά στην προσέγγιση της Ουκρανία ότι 22.800 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί. Επίσης, ο απολογισμός ενός διοικητή -πιθανότατα συνταγματάρχη-που είναι πλέον νεκρός αντιστοιχεί με τα επίσημα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη Ρωσία και υποδηλώνουν ότι πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί έχουν πεθάνει.

Σπάνιες οι ενημερώσεις για τις απώλειες Ρώσων στρατιωτών

Ενώ η ρωσική κυβέρνηση σπάνια προβαίνει σε ενημερώσεις σχετικά με τον αριθμό των θανάτων στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεών της, οι ανακοινώσεις από τις τοπικές κυβερνήσεις και τις εφημερίδες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 317 αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί πολεμώντας στην Ουκρανία. Αυτό σηματοδοτεί έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αξιωματικών που έχει χάσει η Ρωσία μέσα σε μόλις δύο μήνες μάχης και πιθανότατα συμβάλλει στην κακή απόδοση των ρωσικών στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών αξιωματικών πιθανότατα είναι πολύ υψηλότερος, αν ληφθούν υπόψη οι καθυστερήσεις στην αναφορά θανάτων, κάποιοι νεκροί που είναι αδύνατο να αναγνωριστούν και οι σκόπιμες συγκαλύψεις. Η Ρωσία διανύει τώρα τον τρίτο μήνα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της στην Ουκρανία, η οποία αναμενόταν να διαρκέσει λίγες μέρες και να τελειώσει με την ανατροπή της κυβέρνησης. Ωστόσο, 63 ημέρες αργότερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραμένει στον έλεγχο της χώρας και ο ουκρανικός στρατός διατηρεί τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς του.

Έχοντας αποτύχει στην αποστολή της να καταλάβει το Κίεβο, η Ρωσία έχει υποχωρήσει από τα βόρεια τμήματα της Ουκρανίας και έχει επικεντρώσει εκ νέου τις προσπάθειές της στην κατάληψη περιοχών στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις