Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μύκονος καταγγελία: Εργαζόμενη κοιμόταν επί 3 μήνες στο αυτοκίνητο
ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος καταγγελία: Εργαζόμενη κοιμόταν επί 3 μήνες στο αυτοκίνητο

Μύκονος καταγγελία: Σοκαριστική καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας στη Μύκονο. Γυναίκα καταγγέλλει πως την έβαλαν να μείνει σε σπίτι μέσα σε σπηλιά με ποντίκια.

Αν και για αρκετούς, κυρίως νέους, μοιάζει ως ευκαιρία το να δουλέψουν για τέσσερις ή πέντε μήνες στη Μύκονο, η πραγματικότητα -σε ορισμένες περιπτώσεις- είναι πολύ διαφορετική. Κι αυτό γιατί οι συνθήκες που συναντούν εκεί είναι μερικές φορές πολύ χειρότερες από αυτό που φαντάζονταν. Σύμφωνα με το mykonoslive.tv, ειδικά τα σπίτια ή δωμάτια τα οποία προσφέρονται στους εποχικούς εργαζόμενους για την εκεί διαμονή τους, είναι σε τόσο κακή κατάσταση που -όπως λένε- το γεγονός αυτό αποδεικνύει την εργασιακή εκμετάλλευση και τις συνθήκες “γαλέρας” που επικρατούν. Εργαζομένη που τις τελευταίες δύο σεζόν απασχολείται στο νησί κατέθεσε στο mykonoslivetv τη δική της εμπειρία στο θέμα της διαμονής, η οποία πραγματικά σοκάρει. Όπως εξομολογείται, αναγκάστηκε για τρεις ολόκληρους μήνες να κοιμάται στο αυτοκίνητο, καθώς το κατάλυμα που της παραχώρησε η επιχείρηση που εργαζόταν ήταν χωμένο σε σπηλιά γεμάτο υγρασία, τα έπιπλα ήταν φαγωμένα από τα ποντίκια, ενώ οι συγκάτοικοί της ήταν όλοι άντρες. Μπάνιο έκανε στις ντουζιέρες της παραλίας και πολλές φορές κοιμόταν στις ξαπλώστρες.

“Το σπίτι ήταν σε μια σπηλιά με υγρασία και φαγωμένα από τα ποντίκια έπιπλα”

Η Μαρία αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες στο σπίτι που της υπέδειξε το αφεντικό της να μείνει, για να δουλέψει τη σεζόν στη Μύκονο. Ήταν η τρίτη χρονιά που πήγαινε στο νησί για εργασία. “Πέρσι επί τρεις μήνες κοιμόμουν στο αμάξι γιατί όταν ήρθα στο νησί και πήγα στο σπίτι που θα έμενα, εκτός από το ότι ήταν απομακρυσμένο, βρισκόταν σε μια σπηλιά με υγρασία και φαγωμένα από τα ποντίκια έπιπλα. Επίσης, έπρεπε να κοιμάμαι με 3 – 4 άνδρες συναδέλφους. Έτσι αποφάσισα ότι δεν μπορώ να μείνω εκεί και είπα ότι είναι προτιμότερο να μείνω στο αυτοκίνητο. Αυτό το είπα και στο αφεντικό μου”.

Η κοπέλα αναγκάστηκε να μείνει πολλά βράδια και στην παραλία: “Μια παραλία με κοίμιζε και με… έπλενε. Κοιμόμουν στις ξαπλώστρες και έκανα μπάνιο στις ντουζιέρες. Τα ρούχα μου τα έπλενα στην τουαλέτα της καφετέριας που ήταν στην παραλία. Όλη τη μέρα τριγυρνούσα μέχρι να έρθει η ώρα να πάω στη δουλειά και προσπαθούσα να αντέξω…”.

“Επί έναν μήνα πάθαινα δηλητηρίαση από το φαγητό της επιχείρησης”

Επιπλέον, περιγράφει τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετώπισε ζώντας στο αυτοκίνητο και παράλληλα να είναι αποτελεσματική στη δουλειά της. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, ο εργοδότης της δεν της κατέβαλε όλα τα δεδουλευμένα, κι ας δούλευε παραπάνω ώρες και χωρίς ρεπό.

Η Μαρία αναφέρθηκε και στο γεγονός πως όλοι ζητούν προσωπικό, αλλά δεν βρίσκουν, λέγοντας δεν είναι τυχαίο αφού δεν προσφέρουν διαμονή κι όταν το κάνουν οι συνθήκες είναι άθλιες.

“Επί έναν μήνα πάθαινα δηλητηρίαση από το φαγητό της επιχείρησης και όχι μόνο εγώ, όλα τα παιδιά. Απαγορευόταν να πίνουμε νερό όταν τελείωνε η μπουκάλα του προσωπικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις