Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μονακό – Ολυμπιακό 83 – 87: Το ζντο της επιτυχίας με τους Αγγελόπουλους
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μονακό – Ολυμπιακό 83 – 87: Το ζντο της επιτυχίας με τους Αγγελόπουλους

Μονακό - Ολυμπιακό 83 - 87: Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στο Μονακό, νίκησε τους Μονεγάσκους με 87-83 κι έκανε το 2-1 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague. 

Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στο Μονακό, νίκησε τους Μονεγάσκους με 87-83 κι έκανε το 2-1 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε μπρέικ στο μπρέικ και πλέον απέχει μόλις μία νίκη μακριά από το Final Four της Euroleague. Μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό, οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το παραδοσιακό “ζντο”, με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να συμμετέχουν και αυτοί. Το σύνθημα έδωσε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ήταν καθοριστικός σε ακόμα μία εκτός έδρας επιτυχία του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague.

Μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μονακό στο Πριγκιπάτο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη σπουδαία νίκη της ομάδας του που την έφερε μία ανάσα από το Final Four της Euroleague. Όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των ερυθρόλευκων: «Έχουμε σεβασμό μεγάλο για τη Μονακό. Μπορούν να σε τιμωρήσουν και μπορούν να επιστρέψουν ανά πάσα στιγμή. Στην τακτική μας ήμασταν καλοί, σταματήσαμε πολλές μπάλες, όμως μπόρεσαν και επέστρεψαν. Αξίζουμε να είμαστε εδώ και πρέπει να συνεχίσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολη σειρά μέχρι το τέλος».

Η μεγάλη νίκη

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τη Μονακό στο ΣΕΦ. Πήγε στο Πριγκιπάτο και πήρε άμεσα πίσω το break, επικρατώντας των Μονεγάσκων με 87-83 στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ της Euroleague. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σαν μία μεγάλη ομάδα, έκανε το 2-1 στη σειρά και πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας, έχοντας πλέον δύο ευκαιρίες για να πάει στο Final Four του Βελιγραδίου. Παράλληλα, ο Γιώργος Μπάρτζωκας είδε τον Φαλ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, αλλά και να παίρνει πράγματα κι από τον Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος κάλυψε την 12η θέση και την απουσία του Χασάν Μάρτιν.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια και με μία τρομερή περίοδο κατάφερε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά. Η Μονακό δεν παράτησε το παιχνίδι, έκανε την ανατροπή, περνώντας μπροστά στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο στα κρίσιμα λεπτά ο Ολυμπιακός έβγαλε και πάλι αντίδραση και με οδηγούς τους Σλούκα, Βεζένκοφ και Γουόκαπ έφτασε στη νίκη.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο ξεκίνημα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πάρει πράγματα κι από τον Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος σημείωσε πέντε πόντους στην πρώτη περίοδο, ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους Πειραιώτες πίσω με 23-19. Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, περιόρισε τα βαριά οπλά της Μονακό και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα (41-45) στο τέλος του ημιχρόνου. Με τρίποντα από Ντόρσεϊ και Παπανικολάου, οι ερυθρόλευκοι έχτισαν ένα προβάδισμα οκτώ πόντων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ένα προβάδισμα που χάθηκε γρήγορα, καθώς η Μονακό απάντησε με σερί 8-0 για την ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, όμως, και πάλι με μπροστάρη τον Βεζένκοφ, ξεφεύγοντας με διψήφια διαφορά (51-62) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ένα αντιαθλητικό χτύπημα του Μπέικον στον Παπανικολάου “έφτιαξε” το 56-71 στο 29′. Κι όμως η Μονακό δεν τα παράτησε κι επέστρεψε στο παιχνίδι. Ο Μπέικον έβαλε μεγάλα σουτ, με τον Λι να παίρνει τη σκυτάλι και να γράφει το 77-77. Ο βραχύσωμος γκαρντ έβαλε και το σουτ του 80-79 με τον Γουόκαπ και τον Βεζένκοβ να βάζουν 4/4 βολές για το 80-83. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλή άμυνα στη συνέχεια, έβαλαν τις βολές με τους Γουόκαπ και Σλούκα κι έφτασαν στη νίκη.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1519423826202869760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1519423826202869760%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FEuroLeague2Fstatus2F1519423826202869760widget%3DTweet

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις