Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να βάλω σωστά το κονσίλερ: Έτσι θα φωτίσει το πρόσωπο
PLUS

Πώς να βάλω σωστά το κονσίλερ: Έτσι θα φωτίσει το πρόσωπο

Πώς να βάλω σωστά το κονσίλερ: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για την εφαρμογή.

Το αψεγάδιαστο concealer έχει να κάνει τόσο με τη formula του προϊόντος όσο και με την τεχνική εφαρμογής. Ωστόσο το concealer παραμένει ένα σταθερό προϊόν, που ακόμα και κατά την πανδημία, οι καταναλωτές το προτιμούσαν στις αγορές τους, όπως δείχνουν τα στατιστικά. Μια πινελιά concealer, που εφαρμόζεται σωστά, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε φυσικά λαμπερή, καθόλου κουρασμένη και χωρίς περιττό makeup.

Αρκεί να ακολουθήσετε tips, για σωστή επιλογή προϊόντος αλλά και εφαρμογή. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του concealer που θα χρησιμοποιήσουμε κάτω από τα μάτια, σε σχέση με αυτό του υπόλοιπου προσώπου. Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι λεπτή και ξηρή, με λιγότερους πόρους, οπότε το δέρμα χρειάζεται ένα ενυδατικό, κρεμώδες concealer που δεν θα φαίνεται. Η ζώνη Τ είναι πιο λιπαρή και παχύτερη στην υφή, επομένως χρειάζεται μια πιο πουδρέ φόρμουλα που να παραμένει σταθερή. Ένα tip που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η ανάμειξη μικρής ποσότητας λαδιού προσώπου ή ενυδατικής κρέμας με μια ξηρή φόρμουλα concealer. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να απλώσετε ομοιόμορφα το προϊόν σε περιοχές που χρειάζονται ενυδάτωση.

Επενδύστε σε μια ποικιλία διαφορετικών αποχρώσεων

Για κάτω από τα μάτια, θέλετε έναν τόνο που θα εξουδετερώνει τις μπλε ή γκρι αποχρώσεις που μπορεί να εμφανιστούν. Για το χλωμό δέρμα, προτιμήστε πιο ροδακινί απόχρωση από τη φυσική σας επιδερμίδα.Σε γενικές γραμμές προτιμήστε μία απόχρωση που θα εξουδετερώσει τις σκιές του προσώπου σας. Αποφύγετε μία στον τόνο του δέρματός σας, καθώς το concealer το χρησιμοποιούμε για να διορθώνουμε δυσχρωμίες, όχι για ολική κάλυψη, όπως συμβαίνει με το foundation.

Σχετικά με την εφαρμογή, δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα με το δάχτυλό σας (πιέζοντας, όχι χτυπώντας) στα σημεία που θέλετε και αποφύγετε τις πολλές επαναλήψεις, για να μην χαθεί και απορροφηθεί εντελώς το προϊόν στην επιδερμίδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις