Ολυμπιακός: Η συνταγή της επιτυχίας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Η συνταγή της επιτυχίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ολυμπιακός: Η ομάδα του Λιμανιού βρίσκεται στην 40η θέση στην κατάταξη της UEFA με 41.000 βαθμούς.

27.04.2022 | 09:04

Είναι γεγονός πως τον τελευταίο καιρό, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι ασχολούνται με τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός βρίσκεται από νωρίς πολύ μπροστά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά κόβει πρώτος το νήμα από τους αντιπάλους του. Στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι σε οκτώ λέξεις: «Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα πάντα πλέον έχουν αλλάξει»! Κάποτε οι μεταγραφές γινόταν μόνο με το… μάτι του προπονητή. Έτσι η ομάδα έπαιρνε τον κάθε παίκτη χωρίς να εξετάσει τίποτα άλλο! Σήμερα ο Ολυμπιακός έχει πολλούς εξειδικευμένους ανθρώπους που ασχολούνται με τις μεταγραφές. Έχει το τμήμα των σκάουτ, τους αναλυτές της ομάδας, τους αναλυτές των αντιπάλων ομάδων, το τμήμα των εργομετρικών και το ιατρικό τμήμα που περιλαμβάνει όλες τις ιατρικές ειδικότητες! Έτσι σήμερα ο προπονητής του Ολυμπιακού ζητάει παίκτες για κάποιες θέσεις, θέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Αμέσως το τμήμα ανάλυσης καταβάλλει προσπάθεια για να βρει παίκτες με τα στοιχεία που έχει υποδείξει ο προπονητής. Εάν πρόκειται για επιθετικό παίκτη, τότε οι ειδικοί εξετάζουν και τους… αριθμούς! Αξιολογούνται τα γκολ και η συχνότητα του σκοραρίσματος! Πόσες φορές βρίσκεται κοντά και μέσα στην περιοχή! Οι πάσες που κάνει και πόσο απειλητικός είναι. Όταν λοιπόν οι αναλυτές καταλήξουν, φτιάχνουν την λίστα με τα ονόματα των πέντε ποδοσφαιριστών που είναι υποψήφιοι για την μεταγραφή. Από εδώ και μετά αναλαμβάνουν οι σκάουτ, οι οποίοι εξετάζουν τον χαρακτήρα του παίκτη. Βλέπουν ας πούμε το πως αντέδρασε σε μια αλλαγή που έγινε από τον προπονητή του. Ή πως ήταν μόλις επέστρεψε ύστερα από τιμωρία! Βλέπουν κάθε πτυχή της συμπεριφοράς του! Να γιατί ο Ολυμπιακός κόβει πάντα πρώτος το νήμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και τρίτο!

Ανάμεσα στα μεγαθήρια

Με όλα αυτά, μια ομάδα θα ξέρει πως ξόδεψε τα χρήματά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι η αποτυχία μιας μεταγραφής απομακρύνεται! Την Λίβερπουλ που είναι η πρώτη διδάξασα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ακολουθεί ο Ολυμπιακός, που είναι ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα. Το ότι ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαετία συγκαταλέγεται στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης αποδεικνύεται και από την πρόταση που του έκαναν οι 12 ομάδες (ανάμεσα στις ομάδες είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σιτι και άλλες) να μετάσχει στο ειδικό πρωτάθλημα κόντρα της UEFA! Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν δέχθηκε και τάχθηκε με την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Όλοι καταλαβαίνουμε την ιδιαίτερη τιμή για τον Ολυμπιακό να συγκαταλέγεται σε αυτά τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Να προσθέσω πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 40η θέση στην κατάταξη της UEFA με 41.000 βαθμούς.

Exit mobile version