Εργατικό ατύχημα – Ηράκλειο: Νεκρός 46χρονος

ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό ατύχημα – Ηράκλειο: Νεκρός 46χρονος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Εργατικό ατύχημα - Ηράκλειο: Ο άτυχος 46χρονος έπεσε από ύψος, εν ώρα εργασίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να χάσει την ζωή του. 

26.04.2022 | 14:53

Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της 26/4 σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. Ο άνδρας εκτελούσε οικοδομικές εργασίες και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από ύψος, τραυματίστηκε και κατέληξε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο ΠΑΓΝΗ. Όπως ανέφερε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο 46χρονος έφτασε στο νοσοκομείο με ιδιαίτερα επιβαρυμένη κλινική εικόνα, έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για περίπου 40 λεπτά, όμως δυστυχώς ο άνθρωπος κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και διασωστών.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου εξέδωσε άμεσα την ακόλουθη ενημέρωση:

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου Γ.Ζ, 46 ετών που έχασε την ζωή του ενώ δούλευε σε έργο συντήρησης πινακίδας ξενοδοχείου. Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική. Από την μία δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχτούμε και εν μέσω πανδημίας και από την άλλη η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο, ειδικά στις ξενοδοχειακές μονάδες που λόγω χρονοδιαγραμμάτων ολοένα η κατάσταση που διαμορφώνεται χειροτερεύει. Οι υποστελεχομένες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, η ανασφάλιστη εργασία που θεριεύει με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, έχουν φτάσει σε τέλμα».

»Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των συναδέλφων που θρηνούμε. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα, υπερασπιζόμαστε την ιδία μας την ζωή. Με τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα μας, δυναμώνουμε την φωνή μας και απαιτούμε: Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΣΕΠΕ και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα εργοτάξια και τα γιαπιά».

Exit mobile version