Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση σε ιερέα στη Γαλλία: Συνελήφθη ο δράστης
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε ιερέα στη Γαλλία: Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση σε ιερέα στη Γαλλία: Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί ανέφερε, σε ένα ξεχωριστό tweet, ότι ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ενας ιερέας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε έναν ναό στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία χωρίς, ευτυχώς, η ζωή του ιερέα να διατρέχει κίνδυνο.  Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος έκανε γνωστό το συμβάν μέσω μηνύματος στο Twitter, η αστυνομία έχει συλλάβει τον δράστη. Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η Γαλλία ψηφίζει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί ανέφερε, σε ένα ξεχωριστό tweet, ότι ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο συντηρητικός βουλευτής Ερίκ Σιοτί, που εκπροσωπεί την περιφέρεια, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ο ιερέας, τον οποίο κατονόμασε ως πατέρα Κριστόφ, δέχθηκε αρκετές μαχαιριές στον ναό Saint-Pierre d’Arene στη Νίκαια. Όπως έγραψε, μια μοναχή τραυματίστηκε στο χέρι, καθώς άρπαξε το μαχαίρι από τον δράστη. «Εντυπωσιακή η τόλμη της αδελφής Μαρί Κλοντ, η οποία παρενέβη, την ώρα που ο δράστης συνέχιζε να μαχαιρώνει τον πατέρα Κριστόφ», έγραψε ο Σιοτί.

soldier with rifle stands guard in front of building
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις