Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στο Κόκκινο – Ξυδάκης: Τι απαντά ο ραδιοφωνικός σταθμός για την αποχώρηση του πρώην υπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κόκκινο – Ξυδάκης: Τι απαντά ο ραδιοφωνικός σταθμός για την αποχώρηση του πρώην υπουργού

Στο Κόκκινο - Ξυδάκης: Είπαμε του Νίκου Ξυδάκη να φύγει από διευθυντής, αλλά... όχι να σταματήσει την εκπομπή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της LEFT MEDIA Α.Ε, της ιδιοκτήτριας του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», εξέδωσε ανακοίνωση για την αποχώρηση του Νίκου Ξυδάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός έκανε σήμερα την τελευταία του εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», στον οποίο ήταν διευθυντής την τελευταία διετία. Ο ίδιος δήλωσε: «Φεύγω γιατί το ραδιόφωνο μπαίνει σε ένα άλλο κύκλο, για τον οποίο δεν ερωτήθηκα και δεν με αφορά. Και μην ακούτε τις κουταμάρες ότι φεύγω για να κατέβω βουλευτής. Οι άνθρωποι δεν παρατούν έτσι την κοινότητά τους για μία καρεκλίτσα», ανέφερε σχετικά ο Νίκος Ξυδάκης.

Οι αντιδράσεις για την αποχώρηση του Νίκου Ξυδάκη

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης και η Αννέτα Καββαδία να συμπαρίστανται στον Νίκο Ξυδάκη και να ζητούν εξηγήσεις από την ηγεσία, κάνοντας λόγο για «κέντρα αποφάσεων» και «σκοπιμότητες». Ωστόσο, η διαχειρίστρια εταιρεία του ραδιοφωνικού σταθμού ισχυρίζεται ότι η απόφαση για αποχώρηση από τον σταθμό ήταν του ίδιου του Νίκου Ξυδάκη και πως του ζητήθηκε να συνεχίσει την εκπομπή του. Παράλληλα, μετά τον σάλο, παραδέχεται την «ανησυχία πολλών ακροατών και συντρόφων» και υποστηρίζει πως «μοναδική μέριμνα του ΔΣ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως βασικού μετόχου, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ρ/σ ”Στο Κόκκινο” […] και η ενδυνάμωση της φωνής της Αριστεράς στα FM».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της LEFT MEDIA:

Ένας κύκλος δύο ετών κλείνει για το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» με την αποχώρηση του Νίκου Ξυδάκη από τη διεύθυνση του σταθμού. Τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του στην ενδυνάμωση του ραδιοφώνου. Η απόφασή του ωστόσο να σταματήσει την καθημερινή εκπομπή του όχι μόνο δεν ζητήθηκε ποτέ από το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά, αντίθετα, του είχε ζητηθεί να τη συνεχίσει κανονικά, κάτι το οποίο ίσχυε μέχρι και σήμερα. Τέλος, αναφορικά με την ανησυχία πολλών ακροατών και συντρόφων, ξεκαθαρίζουμε πως μοναδική μέριμνα του ΔΣ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως βασικού μετόχου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του «Στο Κόκκινο», κορμός του οποίου παραμένουν οι εργαζόμενοί του, καθώς και η ενδυνάμωση της φωνής της Αριστεράς στα FM.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις