Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκίτσο Λέων για Μαλένα: Οι αμυχές στο πρόσωπο της μικρής και ο “αριστερόχειρας”
ΕΛΛΑΔΑ

Σκίτσο Λέων για Μαλένα: Οι αμυχές στο πρόσωπο της μικρής και ο “αριστερόχειρας”

Σκίτσο Λέων για Μαλένα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει παθολογικό αίτιο ούτε γενετικό που να δικαιολογεί τον θάνατο του τρίτου παιδιού»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο LIVE NEWS, δίνοντας απαντήσεις σχετικά με την ανάρτησή του και το ανατριχιαστικό σκίτσο που δείχνει ασφυξία, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό των παθολογικών αιτιών ως αιτία θανάτου της Μαλένας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει παθολογικό αίτιο ούτε γενετικό που να δικαιολογεί τον θάνατο του τρίτου παιδιού. Αποκλείεται οποιοδήποτε γενετικό ή καρδιολογικό αίτιο γονιδιακής προέλευσης. Το εύλογο ερώτημα ήταν ότι το πρόβλημα πρώτα εκδηλώνεται και μετά καλούμε τους γιατρούς. Αυτό δηλώνει ουσιαστικά και ο κ. Αναστασάκης. Ο κ. Αναστασάκης δήλωσε ότι είχαμε έλλειψη οξυγόνου. Θα πρέπει να περιμένουμε για τις ιστολογικές εξετάσεις για να βγάλουμε συμπεράσματα. Πάει μάλιστα και ένα βήμα μπροστά και λέει ότι το μυοκάρδιο έπασχε τελικά, ουσιαστικά από έλλειψη οξυγόνου», ανέφερε αρχικά.

«Εάν έχουμε ένα παιδί σε ύπνωση, δεν αφήνει κανένα σημάδι γιατί δεν υπάρχει αντίσταση ή αντίδραση. Χωρίς να γνωρίζουμε την ιατροδικαστική έκθεση, είναι όλα ανοιχτά. Με την ποσότητα της κεταμίνης που έχει βρεθεί είναι δύσκολο να αποδειχθεί κάτι άλλο», συμπλήρωσε ο κ. Λέων μιλώντας για την περίπτωση της Τζωρτζίνας.

Το ανατριχιαστικό σκίτσο της ασφυξίας

«Πρόκεται καθαρά για σκίτσο βιβλιογραφίας. Προσεκτικά προσπαθώ να μελετήσω όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Ο δράστης στο σκίτσο είναι αριστερόχειρας, αυτό σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει ότι ο δράστης στην περίπτωση της Μαλένας είναι αριστερόχειρας. Τα τραύματα στο πρώτο παιδί είναι αντίστροφα και πρόκειται για δεξιόχειρα», επεσήμανε ο κ. Λέων σχετικά με το επίμαχο σκίτσο της βιβλιογραφίας που «ανέβασε» στο διαδίκτυο.

«Έχω ακούσει δημόσιες δηλώσεις οι οποίοι απέκλειαν την ασφυξία επειδή οι εκδορές ήταν αρκετά ψηλά. Πράγματι, καταδεικνύω μία βιβιογραφική αναφορά η οποία ταιριάζει στην περίπτωση του πρώτου παιδιού. Δηλαδή έχουμε δύο εκδορές στη ράχη της μύτης (ψηλά) και μάλιστα υπάρχει ένα ακόμη σημάδι και το οποπίο θα μπορούσε να είναι δάχτυλο. Θα φανεί στην καθαρή φωτοφραγία εάν υπάρχει συνοδό σημάδι», κατέληξε λέγοντας ο κ. Λέων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις