Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μανιός συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Παίρνω πίσω το καραβανάδες, όχι το Ιμπραήμ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιός συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Παίρνω πίσω το καραβανάδες, όχι το Ιμπραήμ»

Μανιός συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από την τοποθέτηση του πρώην βουλευτή Κυκλάδων.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από την τοποθέτηση του πρώην βουλευτή Κυκλάδων, Νίκου Μανιού, στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως «Ιμπραήμ». Συγκεκριμένα από βήματος του συνεδρίου, ο κ. Μανιός, σε σημείο της ομιλίας του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι μόνο διακηρύξεις η πολιτική, είναι δράση. Πώς θα μπούμε στον λαό;»

»Για εμένα -και δεν το λέω σήμερα το 2022, το είπα το την 1η Δεκεμβρίου το 2019- κατέκτησε την Ελλάδα ο Ιμπραήμ. Έτσι χαρακτήρισα τότε τον Μητσοτάκη σε ένα αντίστοιχο συνέδριο και ένας σύντροφος μου είπε ”Ιμπραήμ;” και χειρότερος. Έχουμε μπροστά μας τον Ιμπραήμ. Μια είναι η λύση. Και οι καραβανάδες οι σημερινοί, οι στρατευμένοι και οι πολιτικοί να ενωθούν ενάντια σ’ αυτούς που μας έχουν στο ίδιο καθεστώς από το 1824. Εάν δεν διαβάσουμε την ιστορίας μας δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός, μόνο να αεροβατούμε μπορούμε».

 «Τελικά το συνέδριο τους έχει εξελιχθεί σε διαγωνισμό ανοησίας»

Η εν λόγω τοποθέτηση πάντως προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια στα social media. Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εξελίχθηκε σε «διαγωνισμό ανοησίας». «Τελικά το συνέδριο τους έχει εξελιχθεί σε διαγωνισμό ανοησίας! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, είναι ο Ιμπραήμ και χειρότερος, δηλαδή χειρότερος και από έναν ξένο σφαγέα κατακτητή και να ενωθούν για να τον ρίξουν με τους πολιτικούς και οι στρατιωτικοί! Δηλαδή;», γράφει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σήμερα, πάντως, Δευτέρα, ο Νίκος Μανιός, μετά τις αντιδράσεις, επέμεινε στον χαρακτηρισμό «Ιμπραήμ», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7FM, σημειώνοντας μάλιστα, όπως είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλεί Ιμπραήμ τον πρωθυπουργό. «Στη χώρα έχει έρθει ο Ιμπραήμ. Θα την καταστρέψει. Κι όποιος δε βλέπει που οδηγεί αυτή η κυβέρνηση, με αυτόν τον πρωθυπουργό… Αν είναι πρωτοβουλίες του, ή είναι καθοδηγούμενος, γιατί δεν τον έχω ικανό να μπορεί να κουμαντάρει αυτός μια τέτοια καταστροφή, άλλοι του λένε τι να κάνει, επομένως… Εγώ πάντα έχω δημοσίως τις απόψεις μου εκφράσει» δήλωσε ο κ. Μανιός εμμένοντας κατηγορηματικά στον χαρακτηρισμό του προς τον κ. Μητσοτάκη.

«Το καραβανάδες είναι μια ατυχής έκφραση

«Παραμένει ο χαρακτηρισμός Ιμπραήμ και δυστυχώς, εάν η κουβέντα αυτή γινόταν την 1η Δεκεμβρίου που εγώ το είπα σε έναν κύκλο συντρόφων, δεν θα καταλάβαινε και κανένας. Αλλά άμα τώρα γίνει κουβέντα, και δη, δυο – τρία πράγματα, τι έκανε με την ενέργεια, πριν βγει ο πόλεμος, τι κάνει με τον πόλεμο που είναι μια κρίσιμη και άγνωστη πτυχή του τι μπορεί να γίνει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, το τι θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τη δήλωσή του που ακολούθησε τον χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού ως Ιμπραήμ, κατά την οποία ο κ. Μανιός έκανε λόγο για «καραβανάδες σημερινούς, στρατευμένους, και πολιτικούς που πρέπει να ενωθούν, ενάντια σ’ αυτούς που μας έχουν στο ίδιο καθεστώς από το 1824», ο πρώην βουλευτής, απάντησε στον Status: «Το καραβανάδες είναι μια ατυχής έκφραση. Ήθελα να πω ό,τι έγινε το ’24, το ’25. Και οι στρατιωτικοί γιατί έτσι τους έλεγαν τότε, και οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί. Να ενωθούν όπως ενωθήκανε. Δύο φορές ενωθήκανε». «Σταματάνε τον εμφύλιο και ενώνονται για να συνεχίσουν την Επανάσταση».

Στο μεταξύ πολλά και ποικίλα ήταν τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter από χρήστες οι οποίοι σχολίαζαν σκωπτικά τις εν λόγω τοποθετήσεις.

https://twitter.com/NIKSOTIROPOYLOS/status/1515749279951986692?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1515749279951986692%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FNIKSOTIROPOYLOS2Fstatus2F1515749279951986692widget%3DTweet

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις