Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ακάρ για Ελλάδα: Aπό τη μία επιδιώκει συμμαχίες, από την άλλη αγωνίζεται για οπλισμό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ για Ελλάδα: Aπό τη μία επιδιώκει συμμαχίες, από την άλλη αγωνίζεται για οπλισμό

Ακάρ για Ελλάδα: «Είμαστε γείτονες και σύμμαχοι με την Ελλάδα. Ωστόσο, υπάρχουν κοινοί κίνδυνοι για τις δύο χώρες"

Σε μια νέα επίθεση κατά της Ελλάδος προχώρησε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα «Milliyet» ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Ο Ακάρ εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδας μιλώντας για προκλητική ρητορική. «Ναι μεν επιδιώκει συμμαχίες, από την άλλη δε αγωνίζεται για οπλισμό», υποστήριξε ο Ακάρ, υπογραμμίζοντας πως «δυστυχώς, η προκλητική ρητορική και οι παράνομες ενέργειες ορισμένων συνεχίζονται στην Ελλάδα». «Ολα αυτά είναι μάταιες προσπάθειες. Αν αυτά γίνονται εναντίον της Τουρκίας, δεν έχουν καμιά αξία, εάν γίνονται για άμυνα περισσεύουν. Μια τέτοια συμπεριφορά επηρεάζει την ευημερία του ελληνικού λαού όταν έχει τέτοια οικονομικά προβλήματα», είπε με νόημα ο Ακάρ, την ώρα που η τουρκική οικονομία εξακολουθεί να κλυδωνίζεται.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συνέχισε: «Είμαστε γείτονες και σύμμαχοι με την Ελλάδα. Ωστόσο, υπάρχουν κοινοί κίνδυνοι για τις δύο χώρες. Ποιοι είναι αυτοί; Υπάρχουν πρόσφυγες, πανδημία, τρομοκρατία. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη αυτά και να γίνει ο σχεδιασμός ανάλογα. Εμείς λέμε ας ιδρύσουμε ένα ειλικρινές, διαφανές και ανοιχτό σύστημα διαλόγου. Θέλουμε το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας και επιθυμούμε κοινό και δίκαιο μοίρασμα κάθε πλούτου.

Πέραν αυτών, θέλουμε να γίνει γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο και το υπογραμμίζουμε έντονα».

Τα F16

Τέλος αναφορικά με την προμήθεια F-16 από τις ΗΠΑ ο Ακάρ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό σημαίνει ενίσχυση όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και του ΝΑΤΟ. Η διαδικασία συνεχίζεται. Σε ερώτηση του Κογκρέσου για το θέμα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ απάντησε με επιστολή. Αν και υπάρχουν ορισμένα θετικά στοιχεία στην εν λόγω επιστολή, είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί. Αυτή είναι μια διαδικασία, ελπίζουμε ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Μέχρι να γίνει πραγματικότητα το εγχώριο πολεμικό μας αεροσκάφος, εκτιμούμε ότι τα F16 μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις