Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαϊμού ηλεκτρολόγοι: Απατεώνες “άλλαζαν” τα φώτα σε ανυποψίαστα θύματα
ΕΛΛΑΔΑ

Μαϊμού ηλεκτρολόγοι: Απατεώνες “άλλαζαν” τα φώτα σε ανυποψίαστα θύματα

Μαϊμού ηλεκτρολόγοι: Με ιστοσελίδα στο διαδίκτυο παρουσιάζονταν ως «εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι», αποσπώντας προκαταβολές από ανυποψίαστους πελάτες.

Ξεπερνάει τη φαντασία. Με ιστοσελίδα στο διαδίκτυο παρουσιάζονταν ως «εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι», αποσπώντας προκαταβολές από ανυποψίαστους πελάτες, στις εγκαταστάσεις των οποίων προκαλούσαν, ενίοτε και σοβαρές ζημιές, λόγω της έλλειψης των κατάλληλων γνώσεων!  Στην πρωτοφανή υπόθεση εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα. Στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (36χρονος, 42χρονος και 42χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε τις απάτες. Αναζητούνται τρεις, επιπλέον, συνεργοί τους.

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει η Αστυνομία, «ο 36χρονος και ο 42χρονος, από τον Απρίλιο του έτους 2019 δημιούργησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, παρουσιαζόμενοι ως εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι, παρέχοντας ηλεκτρολογικές υπηρεσίες, συνεργαζόμενοι με τους λοιπούς κατηγορούμενους και απώτερο σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος». Απίστευτα είναι τα στοιχεία που παραθέτει η Αστυνομία για το πως δρούσαν οι εμπλεκόμενοι: «Ως προς τον τρόπο δράσης, κατόπιν επικοινωνίας με τους πελάτες, μετέβαιναν στις οικίες τους, ήλεγχαν την βλάβη και απαιτούσαν χρηματικά ποσά ως προκαταβολές για την παροχή των υπηρεσιών τους, δηλώνοντας ότι θα μεταβούν σε μεταγενέστερο χρόνο για την ολοκλήρωση της εργασίας τους, προφασιζόμενοι την παραγγελία ανταλλακτικών, εξαρτημάτων ή υλικών.

Τα θύματα πλήρωναν

Οι παθόντες παρέδιδαν χρηματικά ποσά, είτε μετρητά είτε μεταφέροντάς τα στον τραπεζικό λογαριασμό δύο εκ των αναζητούμενων κατηγορουμένων. Στη συνέχεια, είτε πραγματοποιούσαν μερικές εργασίες, είτε καθόλου και δεν επέστρεφαν τα χρηματικά ποσά που είχαν λάβει ως προκαταβολές». Δεν ήταν μόνο ότι οι πελάτες έχαναν τις προκαταβολές. Υπέστησαν και ζημιές. Λέει η Αστυνομία: «Σε ορισμένες περιπτώσεις, από την δράση των ανωτέρω, προκαλούνταν ηλεκτρολογικές βλάβες, από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία ή την ζωή των παθόντων και κίνδυνός πυρκαγιάς ή έκρηξης». Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν σε ενοικίαση οχημάτων, με σκοπό να συγκαλύψουν τα ίχνη τους, τα οποία και δεν επέστρεφαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε δεκατρείς  περιπτώσεις απάτης στην περιοχή της Αττικής.  Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης-σύσταση συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και συνέργεια σε αυτή, επικίνδυνης βλάβης, έκθεσης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απειλής και υπεξαίρεση οχημάτων. Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε ομοειδείς αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις