Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα ακριβείας πληρωμή: Πότε θα πάρουν χρήματα 3,2 εκατομμύρια Έλληνες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ακριβείας πληρωμή: Πότε θα πάρουν χρήματα 3,2 εκατομμύρια Έλληνες

Επίδομα ακριβείας πληρωμή: Σύμφωνα με την ίδια τη Μ. Τετάρτη, οι πολίτες θα δουν στους λογαριασμούς τους το επίδομα ακριβείας

Για τα επιδόματα που αναμένονται να λάβουν οι πολίτες αλλά και τα νέα σχέδια του υπουργείου Εργασίας, μίλησε την Κυριακή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Σύμφωνα με την ίδια τη Μ. Τετάρτη, οι πολίτες θα δουν στους λογαριασμούς τους το επίδομα ακριβείας το οποίο αφορά το 1/3 των Ελλήνων, συγκεκριμένα σε 3,2 εκατομμύρια Έλληνες. Πρόκειται για τους χαμηλοσυνταξιούχους, (όσοι λαμβάνουν μηνιαίως κάτω από 600 ευρώ), τους ανασφάλιστους υπερήλικες και τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν αναπηρικό επίδομα.

«Στόχος της κυβέρνησης αυτής είναι πολύ συγκεκριμένα να πηγαίνουμε στους πιο ευάλωτους, έτσι δεν πήγαμε σε οριζόντιο μέτρο, πήγαμε στο 1/3 του πληθυσμού, στους πιο ευάλωτους» επισήμανε η υφυπουργός στο Μega. Σχετικά με τα έκτακτα βοηθήματα στις οικογένειες με παιδιά η κα Μιχαηλίδου είπε πως θα το λάβουν 1.1 εκατομμύρια οικογένειες με παιδιά και όσοι γονείς δεν πρόλαβαν να κάνουν την αίτηση έως τις 11 Μαρτίου μπορούν να την κάνουν μέχρι το τέλος του χρόνου και να λάβουν το επίδομα αναδρομικά.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη νέα χρηματοδότηση του υπουργείου που αφορά κατασκηνώσεις για τα παιδιά μέσα στον αστικό ιστό. Τέλος, μίλησε για την πλατφόρμα προσωπικού βοηθού ΑΜΕΑ, η οποία έχει ήδη ανοίξει. Οι αιτήσεις γίνονται στο prosopikosvoithos.gov.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις