Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σπείρα Ρομά: Ρήμαζε σπίτια από Ωρωπό μέχρι Χαλκίδα
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα Ρομά: Ρήμαζε σπίτια από Ωρωπό μέχρι Χαλκίδα

Σπείρα Ρομά: Το πώς ακριβώς δρούσε η σπείρα, εξηγεί η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της

Με ορμητήριο την περιοχή της Μαγούλας, εξορμούσαν σε Ωρωπό, Σχηματάρι, Οινόφυτα, Δήλεσι και στα περίχωρα της Χαλκίδας. Τα μέλη της επταμελούς συμμορίας Ρομά, σε πρώτη φάση επέλεγαν ποια κατοικία θα παραβιάσουν. Ακολουθούσε παρακολούθηση και όταν οι ένοικοι αποχωρούσαν για τις δουλειές τους, οι διαρρήκτες έμπαιναν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από το Φθινόπωρο του 2021 όταν και ξεκίνησε η δράση της ομάδας διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν διαπράξει τουλάχιστον 44 διαρρήξεις στις προαναφερόμενες περιοχές. Σε αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα στην περιοχή της Μαγούλας, συνελήφθησαν έξι Ρομά, μέλη της σπείρας ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται και έβδομος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστρική κλοπή και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Το πώς ακριβώς δρούσε η σπείρα, εξηγεί η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της:».

«Ως προς τον τρόπο δράσης, χρησιμοποιούσαν τα ιδιόκτητα οχήματά τους ως «επιχειρησιακά», στα οποία τοποθετούσαν κλαπείσες πινακίδες κυκλοφορίας, που οι ίδιοι είχαν φροντίσει να αφαιρέσουν από την περιοχή των Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Ακολουθούσαν σταθερά δρομολόγια προσέγγισης και απομάκρυνσης, από τις περιοχές που δρούσαν και επέλεγαν μόνιμες κατοικίες που απουσίαζαν οι ένοικοί τους.

Από τις οικίες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές, κινητά τηλέφωνα κλπ). Από την μέχρι σήμερα έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει με τον παραπάνω τρόπο, τουλάχιστον -44- κλοπές σε οικίες και όχημα, μία ληστρική κλοπή και -6- περιπτώσεις κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα.

250.000 ευρώ η “λεία”

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στις 250.000 ευρώ».

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οκτώ τηλεοράσεις, πέντε ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές, τρία ηλεκτρονικά ηχεία, τρεις  φορητοί Η/Υ, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο τροχοί κοπής μετάλλων, 60  μέτρα καλωδίων χαλκού, 4 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας,  κοσμήματα και  2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις