Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνικά όπλα στην Ουκρανία: “Ό,τι στείλαμε στείλαμε”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικά όπλα στην Ουκρανία: “Ό,τι στείλαμε στείλαμε”

Ελληνικά όπλα στην Ουκρανία: Πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει άλλα όπλα στην Ουκρανία είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα από τη Βουλή.

Ότι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, στείλαμε. Δεν υπάρχει θέμα νέων αποστολών, ό,τι στείλαμε ήταν από τα αποθέματά μας και δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνά μας, είπε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής για την κύρωση διεθνών συμβάσεων. Ο κ. Παναγιωτόπουλος κλήθηκε από την αντιπολίτευση να απαντήσει στο κατά πόσο η Ελλάδα προτίθεται να στείλει επιπλέον στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, κάνοντας χρήση ακόμα και των αποθεμάτων που υπάρχουν στα νησιά. “Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας, ιδίως στα νησιά, για να το πάρουμε από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους για να το στείλουμε στην Ουκρανία”, συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Εντύπωση προκάλεσαν όμως και τα όσα είπε για την Τουρκία και το ΝΑΤΟ, αποκαλύπτοντας ότι στους κόλπους της Συμμαχίας υπάρχει μεγάλη αγωνία να κρατήσουν προσδεδεμένη την Αγκυρα στον Οργανισμό, συνεπώς “δεν ακούγονται” στη φάση αυτή οι ελληνικές αιτιάσεις για τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

“Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ. Eμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο τη συμπεριφοράς της, λιγότερη προκλητικότητα, υπερπτήσεις κτλ.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η γενικότερη εικόνα” σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη περίοδος να επιτίθεσαι κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, δεδομένου ότι οι σύμμαχοι επιδιώκουν να διασφαλίσουν πως η γειτονική χώρα θα παραμείνει στο συμμαχικό στρατόπεδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις