Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής

Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους: Ανοικτό να διαγραφούν τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, αν κάνουν το εμβόλιο

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, μετά την άρση μέτρων και ειδικά του πιστοποιητικού που ανακοινώθηκε χθες, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στο ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, υπενθύμισε ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι θα υπάρχει αναστολή μέχρι τις 31/12 και πως «όποιος υπηρετεί το Σύστημα Υγείας πρέπει να σέβεται την επιστήμη του». Ξεκαθάρισε πως «στο ΕΣΥ πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες τις πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι», σημειώνοντας πως «δεν θέλω να δώσω ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι».

Πλεύρης: Ανοικτό να διαγραφούν τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, αν κάνουν το εμβόλιο

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα διαγραφής των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60, δεδομένης της άρσης του μέτρου, έστω και με εισοδηματικά κριτήρια, είπε πως «υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», διευκρινίζοντας ότι, είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

Ερωτηθείς τέλος, για το αν θα ανοίξει η 4η δόση για όλο τον πληθυσμό, απάντησε πως αναμένονται κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC μέσα στον Απρίλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις