Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Όπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα: Συναγερμός στις αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Όπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα: Συναγερμός στις αρχές

Όπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα: Μεγάλο προβληματισμό στις Αρχές Ασφαλείας, προκαλεί η ανεύρεση βαρέος οπλισμού και εκρηκτικών υλών

Μεγάλο προβληματισμό στις Αρχές Ασφαλείας, προκαλεί η ανεύρεση βαρέος οπλισμού και εκρηκτικών υλών, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Όπλα τύπου καλάσνικοφ, γεμιστήρες, ξιφολόγχες και ποσότητα Τ.Ν.Τ, είχαν μεταφερθεί όπως όλα δείχνουν νυχτερινές ώρες από την Αλβανία και οι άγνωστοι δράστες τα απέθεσαν σε  δυσπρόσιτο σημείο, απ’ όπου θα τα παραλάμβαναν άτομα στο ελληνικό έδαφος.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, αντελήφθησαν την απόπειρα εισαγωγής στη χώρα όπλων και εκρηκτικών τα οποία θα έφθαναν σε άγνωστα έως τώρα χέρια και παρακολούθησαν αθέατοι το σημείο τη απόκρυψης. Καθώς κανείς δεν εμφανίστηκε για την παραλαβή τους, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, προχώρησαν στην κατάσχεσή τους, επιτυγχάνοντας σε πρώτη φάση να μην φθάσουν στα χέρια εγκληματικών ομάδων που δρουν μέσα στη χώρα.

 

Σε δυσπρόσιτο σημείο

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της «σε δυσπρόσιτο σημείο του Νομού Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι δύο μαύροι σάκοι, εντός των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρία πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 Kalashnikov με ισάριθμους γεμιστήρες, μία ξιφολόγχη, ενσωματωμένη στο ένα από τα πολεμικά τυφέκια, 15 τεμάχια εκρηκτικής ύλης «ΤΝΤ», συνολικού βάρους 6 κιλών, 25 ταχυγεμιστήρες χωρητικότητας 10 φυσιγγίων και 250 φυσίγγια.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη. Αξιοσημείωτο είναι ότι διμερής συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και του Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας Bledi Cuci, για συνεργασία στην πάταξη του  εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πριν από λίγες ημέρες.

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας της αστυνομίας των δύο χωρών, με σκοπό την βέλτιστη αξιοποίηση πληροφοριών για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πρόταση θα έχει η ενίσχυση του Κοινού Κέντρου Επαφής, στην Κακαβιά.

Η συνεργασία αναμένεται να αποδώσει και σ αυτόν τον τομέα καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που οργανωμένες συμμορίες επιχειρούν να περάσουν βαρύ οπλισμό στη χώρα. Προ καιρού, μόλις πεντακόσια μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία, είχε κατασχεθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός όπλων και εκρηκτικών απ’ ό,τι στην παρούσα στιγμή. Ο οπλισμός τότε αποτελείτο από: τρία  καλάσνικοφ με επτά γεμιστήρες, 11 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 33 πυροκροτητές, 5 πλακίδια εκρηκτικής ύλης TNT, βάρους 1005 γραμμαρίων, ένα κουτί με δέκα πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων, καθώς και 1593 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις