Τούρτα στην κατάψυξη: Πώς το κάνω σωστά

PLUS

Τούρτα στην κατάψυξη: Πώς το κάνω σωστά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τούρτα στην κατάψυξη: Πώς σερβίρουμε τα κατεψυγμένα κομμάτια τούρτας;

09.04.2022 | 11:29

τούρτες που θα κόψουμε στις γιορτές και τα γενέθλια δεν θα φαγωθούν εξολοκλήρου. Και επειδή είναι αμαρτία να πετάμε, θα τις βάλουμε στην κατάψυξη.

Απαραίτητο εργαλείο, η λαδόκολλα. Παίρνουμε φύλλα λαδόκολλας και τα κολλάμε πάνω στις μεριές των κομματιών της τούρτας, όπου βλέπουμε εκτεθειμένες τις στρώσεις της. Έτσι, τα κομμάτια θα διατηρήσουν την υγρασία τους και το παντεσπάνι δεν θα ξεραθεί.

Αν η τούρτα μας έχει βουτυρόκρεμα και θέλουμε να διατηρήσουμε το όμορφο σχήμα της, μπορούμε πρώτα να καταψύξουμε τα κομμάτια για να «σταθούν» καλά, και αφού παγώσουν, να τα τυλίξουμε με τη λαδόκολλα και να τα ξαναβάλουμε στην κατάψυξη. Αφού έχουν παγώσει πολύ καλά, μπορούμε να τα τυλίξουμε και με διάφανη μεμβράνη, η οποία θα προστατέψει πλήρως την τούρτα, και θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα κομμάτια πιο εύκολα μέσα στην κατάψυξη.

Πώς σερβίρουμε τα κατεψυγμένα κομμάτια τούρτας;

Βγάζουμε τη μεμβράνη και τη λαδόκολλα όσο είναι ακόμη παγωμένα τα κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν μόνα τους. Έτσι θα διατηρήσουν όσο καλύτερα γίνεται το σχήμα τους.

Exit mobile version