Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλικές εκλογές 2022: Ο Μακρόν πρώτος στις δημοσκοπήσεις, μικρή διαφορά για τη Λεπέν
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές εκλογές 2022: Ο Μακρόν πρώτος στις δημοσκοπήσεις, μικρή διαφορά για τη Λεπέν

Γαλλικές εκλογές 2022: Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 54% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 54% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners. Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πιστώνεται με το 26% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 22%, Ζαν-Λυκ Μελανσόν με 17% η Βαλερί Πεκρές με 9%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 9% .

Ως προς τους υπόλοιπους υποψήφιους τίθεται ήδη το ερώτημα αν θα προτείνουν στους ψηφοφόρους τους ποιον ή ποιαν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, με την υποψήφια της κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές να δηλώνει σήμερα πως δεν θα προτείνει αλλά θα δηλώσει τι θα ψηφίσει και τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λιουκ Μελανσόν να δηλώνει πως δεν θα προτείνει γιατί δεν έχει νόημα, ούτε δικαίωμα να το πράξει.

Άγνωστο το ποσοστό αποχής

Ο υποψήφιος για επανεκλογή Εμανουέλ Μακρόν ανέβασε και σήμερα τους τόνους έναντι της Μαρίν Λεπέν χαρακτηρίζοντας ρατσιστικό το πρόγραμμά της, με τη Λεπέν να τον κατηγορεί στη συνέχεια για υπέρμετρη επιθετικότητα. Σε γενικές γραμμές οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Μακρόν να κινείται στον πρώτο γύρο περί το 26% και στον δεύτερο γύρο περί το 53% και τη Λεπέν περί το 22% και το 47% αντιστοίχως. Ωστόσο πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για «ρεύμα» των τελευταίων ημερών υπέρ της Λεπέν.

Μεγάλος άγνωστος, ενόψει του πρώτου γύρου, το ποσοστό της αποχής που ενδέχεται σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις να είναι μεγάλο προσεγγίζοντας ακόμα και το 30% και ασφαλές δεδομένο ότι η άκρα δεξιά αθροιστικά έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις