Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Ένα παράσημο απένειμε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά για την προσφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο ισχυρός άνδρας της Pfizer εμφανώς συγκινημένος ανέφερε «καμία διάκριση δεν έχει την ίδια θέση στην καρδιά μου όσο αυτή».

Εθνική Συμφωνία ονομάζεται η πολιτική κίνηση που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε μια εκδήλωση σε ξενοδοχείο των Αθηνών. Παρόντες ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Νίκος Καραχάλιος και ο Θάνος Τζήμερος. Η Εθνική Συμφωνία προς το παρόν θα είναι μια πολιτική κίνηση και οι εξελίξεις θα κρίνουν αν θα μετατραπεί σε κόμμα ή όχι. Οψόμεθα.

Θετικός

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του: «Ήρθε η σειρά μου για ραντεβού με τον κορονοϊό. Προφανώς είμαι τρεις φορές εμβολιασμένος, θα εργάζομαι από το σπίτι και ελπίζω να ξεμπερδέψουμε γρήγορα». Περαστικά να ευχηθουμε.

Κάλλιο αργά

Ένα μνημείο για τα θύματα της κυπριακής τραγωδίας θα κατασκευάσει ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου. Όπως είπε, «η Αθήνα είναι έτοιμη να κάνει το χρέος Μνήμης απέναντι στα θύματα της Κυπριακής τραγωδίας». Κάλλιο αργά παρά ποτε!

 

Βγήκαν τα μαχαίρια

Και άργησαν κιόλας να βγουν τα μαχαίρια ανάμεσα σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη. Η αρχή έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα, που σε δηλώσεις του στην Κρήτη είπε ότι όποιος δεν ζητάει εκλογές θέλει έναν χρόνο ακόμη τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό και ότι κανείς δεν έχει να λογοδοτήσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέναντι στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, για να πάρει την απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης: «Μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μια πενταετία συνέταιρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι».

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις για μετακόμιση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών;

Δημοψήφισμα

Από την ομιλία του στην Πάτρα τις προηγούμενες ημέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι θα δώσει τον λόγο στα μέλη του κόμματος για να αποφασίσουν το όνομα του κόμματος. Και αυτό σημαίνει ότι τα μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν αν το ΚΙΝΑΛ θα παραμείνει ΚΙΝΑΛ ή αν θα επανέλθει η ονομασία ΠΑΣΟΚ. Πότε θα γίνει αυτό; Την 8η Μαΐου κατά την διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη των συνέδρων. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, «το όνομα της παράταξης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα το υπογράψουν με την ψήφο τους οι χιλιάδες που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 8ης Μαΐου».

Επιτέλους

Επιτέλους η κυβέρνηση αποφάσισε να δίνονται στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων εν μέσω αυτής της οικονομικής κρίσης και του κύματος ακρίβειας που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά αισχροκερδούν. Γιατί έλεγχοι διεξάγονται και πρόστιμα επιβάλλονται, αλλά πολίτης οφείλει να γνωρίζει ποιος είναι αυτός που τον σέβεται και ποιος είναι αυτός που αισχροκερδει εις βάρος του. Η τροπολογία είναι έτοιμη προς ψήφιση και αναμένουμε τις πρώτες δημοσιοποιήσεις.

Ξεχρεώσαμε

Στις 4 Απριλίου η χώρα μας αποπλήρωσε τις οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Έκλεισε έτσι και επίσημα ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010 με την προσφυγή της χώρας μας στο Ταμείο για χρηματοδοτική στήριξη. Όπως εξήγησε ο υπουργός, αυτή η αποπληρωμή θα αποφέρει στην χώρα μας έσοδα ύψους 230 εκ. ευρώ, που θα δαπανηθούν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Ξεχρεώσαμε!

 

Χαλαρό Σαββατοκύριακο

Ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο πέρασε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την σύνοδο κορυφής και από ό,τι πληροφορηθήκαμε συνέφαγε με την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Με τον σκυλάκο

Μια φωτογραφία αγκαλιά με τον σκυλάκο του Μεγάρου Μαξίμου τον Πίνατ ανήρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων. Ο πρωθυπουργός, που πριν απο καιρό είχε υιοθετήσει τον Πίνατ, έγραψε στα σόσιαλ μίντια: «Χρόνια πολλά στους ανώνυμους τετράποδους φίλους μας, ας κάνουμε την αγάπη μας φροντίδα και προστασία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις