Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Προστασία iphone: Τα πέντε λάθη που (ίσως) κάνεις κι εσύ
PLUS

Προστασία iphone: Τα πέντε λάθη που (ίσως) κάνεις κι εσύ

Προστασία iphone: Για δες....

Στη φόρτιση του κινητού, όλοι κάνουμε κάποια μικρά ή μεγαλύτερα λάθη, τα οποία ωστόσο πολλές φορές μπορούν να καταστρέψουν τη συσκευή μας, κυρίως το iphone.

1. Το φορτίζεις με τη θήκη του

Η θήκη του, ανάλογα φυσικά και με το υλικό της, εγκλωβίζει πολλές φορές τη θερμότητα που αναπτύσσεται από τη φόρτιση, με συνέπεια να προκαλεί βλάβες με το χρόνο!

2. Δεν το φορτίζεις αρκετά συχνά

Όπως προτείνει και η ίδια η Apple, δεν πρέπει να αφήνεις το κινητό σου να αποφορτίζεται κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά μόνο μία, άντε δύο φορές το μήνα. Δεν χρειάζεται να φτάσει σε σημείο να κλείνει μόνο του, για να το βάλεις για φόρτιση.

3. Το ξεχνάς εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ηλεκτρονικές, αλλά και οι ηλεκτρικές συσκευές γενικότερα, δεν ωφελούνται φυσικά από τις υψηλές θερμοκρασίες. Σκεφθείτε λοιπόν μία τόσο πολύπλοκη συσκευή, ανοιχτή, να προσπαθεί να λειτουργήσει με τα ευαίσθητα κυκλώματα και τις περίπλοκη αρχιτεκτονική του, κάτω από τον ήλιο σε μια παραλία της Αττικής υπό τους 40 βαθμούς κελσίου. Αργά ή γρήγορα, η ίδια του η λειτουργία θα επηρεαστεί αρνητικά.

lack smartphone on top pf Cereal magazine

4. Ο σωστός φορτιστής

Σίγουρα εφόσον υπάρξει θέμα με τον φορτιστή, ή έστω σαν backup, η αγορά ενός ψεύτικου, ή αλλιώς “μαϊμού”, είναι ελκυστική όταν το ίδιο, φαινομενικά, εξάρτημα κοστίζει το μισό, ή το 1/3 της αξίας του πρωτότυπου. Ωστόσο είναι αλήθεια επίσης πως αναλαμβάνεις το ρίσκο αυτός ο φορτιστής μαϊμού, που κατά πάσα πιθανότητα δε πληρεί τις προϋποθέσεις και τα standards της Apple, να επηρεάσει αρνητικά τα κυκλώματα του iPhone σου, σε βάθος χρόνου!

5. Φόρτισε μέχρι το… 100%; Ποτέ ξανά!

Είναι αλήθεια πως επικρατεί μια σύγχυση για τη φόρτιση της μπαταρίας, αλλά η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία των μπαταριών μας επιτρέπει πλέον να είμαστε πολύ πιο χαλαροί ως προς τη φόρτιση της. Σε γενικά πλαίσια, δεν χρειάζεται η φόρτιση του iphone να φτάνει μέχρι το 100%, κάθε φορά.

person holding black samsung android smartphone

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις