Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βιασμοί γυναικών – Ουκρανία: «Ξυρίζουν το κεφάλι τους για να σωθούν»
ΚΟΣΜΟΣ

Βιασμοί γυναικών – Ουκρανία: «Ξυρίζουν το κεφάλι τους για να σωθούν»

Βιασμοί γυναικών - Ουκρανία: Τι καταγγέλλει η Ουκρανή αντιδήμαρχος του Ιβάνκιβ, Μαρίνα Μπεσχάστνα.

Γυναίκα αντιδήμαρχος στην Ουκρανία, καταγγέλλει με δάκρυα στα μάτια της, ότι τα κορίτσια κόβουν τα μαλλιά τους κοντά, για να αποφύγουν τους βιαστές Ρώσους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η SUN, μία Ουκρανή αντιδήμαρχος του Ιβάνκιβ, η Μαρίνα Μπεσχάστνα, ξέσπασε σε δάκρυα, καθώς αφηγήθηκε πως δύο έφηβες βιάστηκαν από βάρβαρους Ρώσους στρατιώτες. Η Μαρίνα Μπεσχάστνα, αναφέρει ότι Ρώσοι στρατιώτες βίασαν δύο ανήλικα κορίτσια 15 και 16 ετών, τις οποίες τράβηξαν από τα μαλλιά έξω από τα υπόγεια ώστε να τις κακοποιήσουν. Παράλληλα, επισήμανε ότι πολλά κορίτσια κόβουν τα μαλλιά τους κοντά, έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν και να γίνονται λιγότερο ελκυστικές από τους Ρώσους στρατιώτες.

Οι δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν παρουσιαστεί με «ζώα», για όλες τις αποτρόπαιες πράξεις που έχουν κάνει κατά την εισβολή στην Ουκρανία. Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες ότι ο «Χασάπης της Μπούκα», επέβλεπε τους βιασμούς και τις σφαγές κατά των Ουκρανών. Αν και η πόλη Ιβάνκιβ είναι ελεύθερη πλέον από τους Ρώσους, μετά από 35 μέρες κατοχής, πολλές είναι οι μαρτυρίες για τις αποτρόπαιες πράξεις των στρατιωτών του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παιδιά σκοτώνονται από τις βόμβες των Ρώσων στρατιωτών

Συγκεκριμένα, μία κάτοικος της περιοχής, διηγήθηκε για το πως προσπάθησε να σώσει έναν 12χρονο, τον Αρτέμ, καθώς είχε τραύματα από πυρομαχικά διασποράς Ρώσων στρατιωτών. Η Έλενα Σκόροπαντ που μετέφερε τον Αρτέμ προς το νοσοκομείο, τόνισε ότι σε όλη τη διαδρομή με το αυτοκίνητο φώναζε, «σε αγαπώ Σάσα, σε αγαπώ μαμά», ενώ είχε φρικτούς πόνους στην πλάτη και στα πόδια.

Ο άτυχος μαθητής που του άρεσε να ασχολείται με το μπάσκετ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς εξέπνευσε από τα τραύματα του. Η κατάσταση του άτυχου Αρτέμ είναι αρκετά συνηθισμένη στα νοσοκομεία της Ουκρανίας, καθώς είναι γεμάτα από τραυματίες που έχουν χτυπηθεί από σφαίρες, νάρκες, βομβαρδισμούς και πυρομαχικά διασποράς. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τα άγρια στρατεύματα του Βλαντίμιρ Πούτιν για τα «χειρότερα εγκλήματα πολέμου που έχει δει ο κόσμος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις