Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σφαγή στη Μπούκα: Δημοσιογράφος αποκάλυψε σε ποια γυναίκα ανήκει το χέρι με τα βαμμένα κόκκινα νύχια
ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή στη Μπούκα: Δημοσιογράφος αποκάλυψε σε ποια γυναίκα ανήκει το χέρι με τα βαμμένα κόκκινα νύχια

Σφαγή στη Μπούκα: Η Σουμπάτσεβα θυμάται πώς η νεαρή γυναίκα, που άφησε πίσω της μια κόρη ορφανή, διψούσε για τη ζωή.

Η φωτογραφία της νεκρής ποδηλάτισσας από τη Μπούκα με το σκούρο μπλε μπουφάν και τα βαμμένα κόκκινα νύχια στο χέρι της μέσα στη λάσπη έκανε το γύρο του κόσμου. Το χέρι ανήκει σε ένα από τα εκατοντάδες θύματα της καταγγελλόμενης ρωσικής βαρβαρότητας στη Μπούκα, που θα χρειαστεί να περάσει καιρός μέχρι να ταυτοποιηθούν και να ταφούν όπως αρμόζει. Αλλά όπως αποκάλυψε η Ουκρανή δημοσιογράφος Κατερνία Σεργκάτσκοβα, αρχισυντάκτρια του Zaborona Media, το χέρι ανήκει σε μια γυναίκα ονόματι Ιρίνα, που σπούδαζε μακιγιέζ κι έκανε όνειρα για τη ζωή της.

Η Σεργκάτσκοβα ανήρτησε μάλιστα φωτογραφίες της νεαρής γυναίκας πριν τη ρωσική εισβολή καθώς και το άψυχο χέρι της. «Αυτή είναι η Ιρίνα προτού έλθει η Ρωσία στη χώρα μας. Σπούδαζε μακιγιέζ κι είχε σχέδια για τη ζωή της. Ζούσε στη Μπούκα. Αυτό είναι το χέρι της με το μανικιούρ στη φρικτή φωτογραφία που έχετε δει πολλοί. Οι Ρώσοι σκότωσαν την Ιρίνα και εκατοντάδες άλλους σαν κι αυτήν “απλώς και μόνον επειδή ήταν Ουκρανοί”», έγραψε στο Twitter.

H δασκάλα της Ιρίνα στα μαθήματα αισθητικής, Αναστασία Σουμπάτσεβα, που αναγνώρισε τη νεαρή γυναίκα από τα νύχια της, έγραψε συγκινημένη σε ανάρτησή της στο Facebook. «Απόψε αφιερώνω τη βραδιά στη μνήμη της απίστευτης Ιρίνα, που με τη δίψα της για τη ζωή, τη δύναμη, την ενεργητικότητα και την καλοσύνη της με κέρδισε νιώθοντας τον πόνο μου. Τι κρίμα που δεν ένιωσα τον δικό της».

Η Σουμπάτσεβα θυμάται πώς η νεαρή γυναίκα, που άφησε πίσω της μια κόρη ορφανή, διψούσε για τη ζωή.

«Όταν ερχόταν στην τάξη έλεγε πώς οι θαυμαστές της εκτιμούσαν το νέο της μέικ απ, πόσο υπέροχα αισθάνεται, ότι θα πήγαινε σε συναυλία της Πολιάκοβα. Άνοιξε λογαριασμό στο Instagram και μοιραζόταν τις χαρές της. Μου κρατούσε το χέρι κι έλεγε: Ντόνια, στην ηλικία μου επιτέλους κατάλαβα ότι το σημαντικότερο στη ζωή είναι να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις για τον εαυτό σου. Και επιτέλους θα ζήσω όπως θέλω..” Ιρίνα, αιωνία σου η μνήμη, οι άγγελοι να είναι μαζί σου».

H νεαρή γυναίκα είχε εγκατασταθεί στην κωμόπολη κοντά στο Κίεβο για να εργαστεί ως αισθητικός. Τα βαμμένα νύχια της δείχνουν ότι μέσα στη ζοφερή ρωσική κατοχή προσπαθούσε να βρει τρόπους να κρατήσει ψηλά το ηθικό της, να μη χάσει την ελπίδα της για τη ζωή. Τώρα βοήθησαν στην ταυτοποίησή της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις