Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Συμβολικός τρόπος αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό και τους ομογενείς
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Συμβολικός τρόπος αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό και τους ομογενείς

Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: «Δεν κρίνουμε την πολιτική του Ζελένσκι», συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας

Ως ένα συμβολικό τρόπο να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό, που δοκιμάζεται, καθώς και στους ομογενείς μας, περιέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, την πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθυνθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Δεν κρίνουμε την πολιτική του Ζελένσκι», συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το επερχόμενο πρόγραμμα εργασιών της Βουλής. Σημειώνεται ότι με την πρόσκληση έχουν συμφωνήσει τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΜέΡΑ25, ενώ έχουν διαφωνήσει ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Όπως είπε ο κ. Τασούλας, κατά την ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης 7 Απριλίου, κατά την οποία θα απευθυνθεί στο Σώμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα παραστούν ο πρεσβευτής της Γαλλίας, λόγω της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας και ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πρύτανης του διπλωματικού σώματος.

Επιστολή ΚΚΕ

Νωρίτερα, επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, για τη μη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση είχαν στείλει οι βουλευτές του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που ευθύνεται και αυτό για τον πόλεμο και τα δεινά του λαού της Ουκρανίας».

Στη δική της ανακοίνωση, για μη συμμετοχή στη συνεδρίαση, η Ελληνική Λύση είχε καταγγείλει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για την πρόσκληση-διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου στο ελληνικό κοινοβούλιο, συνιστά παραβίαση του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, που προβλέπει ότι αυτό πρέπει να γίνεται «μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής, γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων και απόφαση της Ολομέλειας».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης των προέδρων υπήρξε συμφωνία με την πρόσκληση, καταγράφηκε η καταδίκη της εισβολής και εκφράστηκε η συμπαράσταση προς τον ουκρανικό λαό. Εξάλλου, από το ΜέΡΑ25 έγινε γνωστό ότι θα εκπροσωπηθεί κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Ζελένσκι ως ένδειξη στήριξης ενός λαού του οποίου η επικράτεια παραβιάζεται από τον στρατό άλλου κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Îåêßíçóå ç ÄéåèíÞò óõíáõëßá- ôçëåìáñáèþíéïò “Save Ukraine-#StopWar” ðïõ ðñïâÜëëåôáé áðü ìåãÜëç ãéãáíôïïèüíç óôçí Ðëáôåßá Êïôæßá ãéá ôç óôÞñéîç ôçò Ïõêñáíßáò.Ç äéåèíÞò öéëáíèñùðéêÞ óõíáõëßá-ôçëåìáñáèþíéïò ãßíåôáé ðáñïõóßá ôïõ äçìÜñ÷ïõ Áèçíáßùí, Êþóôá ÌðáêïãéÜííç êáé ôïõ Ïõêñáíïý ðñÝóâç óôçí ÁèÞíá ÓåñãêÝé ÓïõôÝíêï, åíþíïíôáò ðåñéóóüôåñåò áðü 20 ÷þñåò êáé óõãêåíôñþíïíôáò ðåñéóóüôåñïõò áðü 50 óõììåôÝ÷ïíôåò, ÊõñéáêÞ 27 Ìáñôßïõ 2022 (×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/ EUROKINISSI)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις