Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ουκρανία πόλεμος: «Στράτευση» και της Ντιναμό Κιέβου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ουκρανία πόλεμος: «Στράτευση» και της Ντιναμό Κιέβου

Ουκρανία πόλεμος: Φιλικά με κορυφαίους συλλόγους θα δώσει η ουκρανική ομάδα με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων.

Η Ντιναμό Κιέβου, ο κορυφαίος σύλλογος του ουκρανικού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε την Παρασκευή (1/4), ότι θα δώσει μια σειρά φιλικών αγώνων εναντίον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων για να συγκεντρώσει κεφάλαια για τη χώρα της που βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Το πρωτάθλημα της Ουκρανίας δεν ξεκίνησε ξανά μετά τη χειμερινή διακοπή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα, που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου.

«Χάρη στην υποστήριξη των ηγετών του κράτους μας, η Ντιναμό θα πραγματοποιήσει μια διεθνή φιλανθρωπική αποστολή, μια σειρά φιλικών αγώνων με τους καλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη», ανέφεραν οι 16 φορές πρωταθλητές Ουκρανίας στην ιστοσελίδα τους. Προπονητής τους είναι ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρας του τεχνικού του ΠΑΟΚ, Ραζβάν.

Με ποιες ομάδες θα παίξει

Όπως ανακοίνωσε το κλαμπ μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου θα παίξει φιλικά ματς με την Μπαρτσελόνα, την Παρί Σεν Ζερμέν, τη Μίλαν, τον Άγιαξ, την Ντόρτμουντ, αλλά και τις Στεάουα Βουκουρεστίου, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Βασιλεία. Πάντως με δήλωσή της στο γαλλικό πρακτορείο (AFP), η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε γνωστό ότι «ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί».

«Όλοι αυτοί οι αγώνες με τη συμμετοχή των πρωταθλητών Ουκρανίας θα γίνουν με το σύνθημα “Ένας αγώνας για την ειρήνη! Σταματήστε τον πόλεμο!”», πρόσθεσε η Ντιναμό στο δελτίο Τύπου της. Ο σύλλογος πρόσθεσε ότι αυτοί οι αγώνες είχαν στόχο «την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για τον τρομερό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την υποστήριξη Ουκρανών που έχουν υποφέρει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις