Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία: Ο Πούτιν δε μαθαίνει την αλήθεια – Φοβούνται να του την πουν
ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία: Ο Πούτιν δε μαθαίνει την αλήθεια – Φοβούνται να του την πουν

Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έχει κακή ενημέρωση επειδή οι σύμβουλοί του τον φοβούνται

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραπλανάται από συμβούλους που φοβούνται πολύ να του πουν πόσο άσχημα πάει ο πόλεμος στην Ουκρανία, λέει ο Λευκός Οίκος. Εν τω μεταξύ, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία έχουν αποθαρρυνθεί, δεν διαθέτουν εξοπλισμό και αρνούνται να εκτελέσουν εντολές. Ο Πούτιν δεν ενημερώνεται επίσης για τον πλήρη αντίκτυπο των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία, ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις εκτιμήσεις. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτ Μπέντινγκφιλντ είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι ο Πούτιν “αισθάνθηκε παραπλανημένος από τον ρωσικό στρατό” και αυτό είχε ως αποτέλεσμα “επίμονη ένταση μεταξύ του Πούτιν και της στρατιωτικής του ηγεσίας”.

“Ο πόλεμος του Πούτιν ήταν μια στρατηγική γκάφα που άφησε τη Ρωσία πιο αδύναμη μακροπρόθεσμα και ολοένα και πιο απομονωμένη στην παγκόσμια σκηνή”, είπε. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι χαρακτήρισε τις εκτιμήσεις “ενοχλητικές” επειδή ένας ανενημέρωτος Πούτιν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια “λιγότερο από πιστή” προσπάθεια τερματισμού της σύγκρουσης μέσω ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. “Το άλλο πράγμα είναι ότι δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ένας ηγέτης σαν αυτόν όταν παίρνει άσχημα νέα”, είπε.

Ρώσοι χωρίς ηθικό

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει προσπάθειες να ανακαταλάβουν ορισμένες περιοχές από τη Ρωσία, η οποία την Τρίτη δήλωσε ότι θα περιορίσει τις επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο και τη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ. Ο Τζέρεμι Φλέμινγκ, επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας κυβερνο-πληροφοριών GCHQ, είπε ότι η κίνηση προστέθηκε στις ενδείξεις ότι η Ρωσία είχε “εκτιμήσει μαζικά εσφαλμένα την κατάσταση” και είχε αναγκαστεί να “επανεξετάσει σε σημαντικό βαθμό την στρατηγική του”.

“Έχουμε δει Ρώσους στρατιώτες – χωρίς όπλα και ηθικό – να αρνούνται να εκτελέσουν εντολές, να σαμποτάρουν τον δικό τους εξοπλισμό και ακόμη και να καταρρίπτουν κατά λάθος το δικό τους αεροσκάφος”, είπε ο κ. Φλέμινγκ σε ομιλία του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας στην Καμπέρα.

“Και παρόλο που οι σύμβουλοι του Πούτιν φοβούνται να του πουν την αλήθεια, το τι συμβαίνει και η έκταση αυτών των λανθασμένων εκτιμήσεων πρέπει να είναι ξεκάθαρα στο καθεστώς του Κρεμλίνου”. Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι η Ρωσία συνεχίζει να αναπροσαρμόζει τις ρωσικές δυνάμεις μακριά από το Κίεβο, πιθανώς ως μέρος της προσπάθειάς της να επικεντρωθεί εκ νέου στις ανατολικές περιοχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις