Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βίντεο Βρετανίας για Κύπρο: Η μεγάλη γκάφα και η “συγγνώμη”
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο Βρετανίας για Κύπρο: Η μεγάλη γκάφα και η “συγγνώμη”

Στο βίντεο προβάλλεται ένας χάρτης με τις χώρες που καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο που δημοσίευσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στο οποίο απεικονίζεται η Κύπρος χωρίς τις κατεχόμενες περιοχές. Στο συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, προβάλλονται οι χώρες που καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ωστόσο, στο βίντεο δεν περιλαμβάνονται ούτε τα κατεχόμενα αλλά ούτε και οι βρετανικές βάσεις.

«Συγγνώμη, ήταν λάθος σχεδιασμού»

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο ζήτησε συγγνώμη και διεμήνυσε πως αυτό ήταν ένα λάθος σχεδιασμού και δεν αντικατοπτρίζει καμία αλλαγή στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, «ενός πολύτιμου φίλου και εταίρου του Ηνωμένου Βασιλείου». «Επρόκειτο για λάθος σχεδιασμού και δεν αντανακλά καμία αλλαγή στη βρετανική πολιτική έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, έναν πολύτιμο φίλο και εταίρο του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δήλωσή της η Υπάτη Αρμοστεία, όπως μετέδωσε το Sigmalive. «Μία αναθεωρημένη εκδοχή του βίντεο έχει τώρα εκδοθεί, με διορθωμένο χάρτη. Η βρετανική κυβέρνηση επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Κύπρου για να εξηγήσει τι συνέβη. Καταστήσαμε σαφές ότι λυπούμαστε για την προσβολή που προκάλεσε αυτό το σφάλμα. Έχουμε λάβει βήματα για να διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρξει επανάληψη», καταλήγει η ανακοίνωση.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1508489095366037505?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1508489095366037505%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Fnow%2Fworld%2Fsalos-me-binteo-toy-bretanikoy-ypoyrgeioy-amynas-me-tin-kypro-dihotomimeni-syggnomi-gia

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις