Ρώσοι στρατιώτες – Ουκρανία: Δέκα φοιτητές που πήραν τα όπλα διαμαρτύρονται

ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσοι στρατιώτες – Ουκρανία: Δέκα φοιτητές που πήραν τα όπλα διαμαρτύρονται

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ρώσοι στρατιώτες - Ουκρανία: Νεαροί, φτωχοί και μετανιωμένοι οι Ρώσοι στρατιώτες

30.03.2022 | 21:03

Νεαροί Ρώσοι που επιστρατεύθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία παραπονιούνται ότι τους δόθηκαν όπλα της δεκαετίας του 1940 και υφίστανται μεγάλες απώλειες. Η «Daily Mail» δημοσιεύει ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα νεαρών Ρώσων στρατιωτών που επιστρατεύθηκαν για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία να αντιδρά έντονα ύστερα από μία ακόμα ήττα. Στο απόσπασμα που κοινοποιήθηκε στο Twitter και στα υπέρ της Ουκρανίας κανάλια στο Telegram, φαίνεται μια ομάδα 10 φοιτητών που μετατράπηκαν σε στρατιώτες να φορούν υπερμεγέθη κράνη, να κρατούν όπλα AK-47 από τη δεκαετία του 1940 και να διαμαρτύρονται ότι τους «έριξαν στον βούρκο».

Κάποιος παραπονιέται: «Μάθετε την αλήθεια! Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει ιδέα για εμάς ή τι κάνουμε εδώ«», λέει ο Ρώσος στρατιώτης. Ένας άλλος προσθέτει, σύμφωνα με τους «Times»: «Τα τουφέκια μας είναι της δεκαετίας του 1940! Δεν πυροβολούν! Στέλνουν απλούς φοιτητές σε πόλεμο». Τα νεαρά αγόρια, τα οποία φέρεται να είναι μέλη της 15ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, βιντεοσκοπήθηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού κοντά στο Σούμι, στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ένας στρατιώτης με κράνος πολύ μεγάλο για το κεφάλι του δείχνει τον εαυτό του και λέει: «Είμαι 18 χρόνων». Στη συνέχεια κρατά ψηλά το πολυβόλο AK-47, το οποίο δόθηκε πρώτη φορά σε στρατιώτες της Σοβιετικής Ένωσης το 1947, και σχολιάζει: «Μας έχουν δώσει αυτόματα τουφέκια για να κτυπήσουμε Grads, πυροβολικό, βλήματα όλμων. Σας ζητάμε να διαδώσετε αυτό το βίντεο».

Νεαροί, φτωχοί και μετανιωμένοι οι Ρώσοι στρατιώτες

Το ένα τέταρτο του ρωσικού στρατού αποτελείται από στρατεύσιμους ηλικίας 18-27 ετών, κυρίως από φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, όπου οι οικογένειες δεν μπορούν να απευθυνθούν σε γιατρούς ή δικηγόρους προκειμένου να θέσουν τα παιδιά τους εκτός στρατιωτικών υπηρεσιών. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών που συνελήφθησαν από τις ουκρανικές δυνάμεις δήλωσαν ότι εξαπατήθηκαν, πιστεύοντας ότι ο πόλεμος ήταν μια στρατιωτική εκπαίδευση, και ζήτησαν συγγνώμη επειδή συμπεριφέρθηκαν «σαν φασίστες».

Ο 22χρονος Αλεξάντρ Μορόζοφ από τη Μόσχα είπε: «Οι Ουκρανοί είναι δυνατός λαός, πολεμούν σαν θηρία. Τα αεροσκάφη τους διαλύουν τις φάλαγγές μας συνέχεια. Η πλευρά μας υφίσταται μεγάλες απώλειες: τεχνικοί, λοχίες, αξιωματικοί, στρατιώτες. Και θέλουμε να το σταματήσουμε αυτό. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από ολόκληρη την Ουκρανία που ήρθα εδώ. Δεν θέλω τη βία σε αυτή τη χώρα. Ντρέπομαι πολύ».

Exit mobile version