Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

30.03.2022 | 16:00

Και ενώ είχαμε συνηθίσει τόσο καιρό τον πρωθυπουργό να μιλά για τα λεφτόδεντρα από τα οποία τάζει χρήματα σε όλους η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ Τσίπρας στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη εισήγαγε τον όρο «κλεφτόδεντρα», αναφερόμενος στις τιμές της ενέργειας και την ελλιπή φορολόγηση των κερδών των εταιρειών. Ο όρος ωραίος, αλλά παραπέμπει σε παρανομία, οπότε πρέπει να εξηγηθεί επαρκώς, δεν νομίζετε; Άλλωστε πήρε και την πρώτη απάντηση από τον πρωθυπουργό, που στο υπουργικό συμβούλιο μίλησε για ψεύτες και δημαγωγούς της αντιπολίτευσης. Μάλλον θα έχει συνέχεια αυτή η ορολογία…

Το χρυσό κλειδί της πόλης της Λισσαβώνας επέδωσε ο δήμαρχος της πόλης στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Πορτογαλία. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της η κα Σακελαροπούλου συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας ξεναγήθηκε με τραμ στο ιστορικό κέντρο της πόλης και επισκέφθηκε το Μουσείο της Ανατολής. Η κα Σακελαροπούλου είχε συνάντηση και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Σωστή πρωτοβουλία

Σε ένα ακόμη αίτημα ενός απομακρυσμένου σχολείου ανταποκρίθηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτήν την φορά πρόκειται για το δημοτικό σχολείο της Ποταμιάς, που βρίσκεται στα ορεινά της Θάσου. Η διευθύντρια του σχολείου είχε αποστείλει επιστολή στον υφυπουργό Ψηφιακής Δικαυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο, όπου του ανέφερε τις ελλείψεις του σχολείου. Και σε λίγες εβδομάδες εστάλησαν στο νησί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τεχνολιγοκός εξοπλισμός που ήταν απαραίτητος για τους μαθητές.

Μεγάλη εβδομάδα

Στις αρχές της μεγάλης εβδομάδας θα κατατεθεί στους δικαιούχους το επίδομα ακρίβειας των 200 ευρώ. Και μάλλον η ημέρα θα είναι Μεγάλη Τρίτη, μήπως και μπορέσουν οι άνθρωποι την Εβδομάδα των Παθών να πάρουν μια ανάσα.

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου θα είναι υποψήφια στην Α΄ Αθήνας και όχι στον Πειραιά, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί; Αν είναι αυτό αλήθεια, τότε και στις δύο περιφέρειες οι ισορροπίες αλλάζουν!

 

Ούτε σε ένα

Και μπορεί στα Ντουμπάι να έχουν αρχίσει τα πάρτυ των Ελλήνων σελέμπριτις και μπορεί εκεί να βρέθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προιόντος, ωστόσο όπως διαβεβαίωσε η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη δεν πρόλαβε να πάει σε κανένα πάρτυ. Εμ έτσι είναι άμα προηγείται η δουλειά!

 

Το σχόλιο του προέδρου

Μόλις ανέβηκε στο βήμα της πρόσφατης συνεδρίασης του ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης παρατήρησε ότι ο βουλευτής του κόμματος Απόστολος Πάνας, που έχει αναλάβει το σχέδιο αυτοοργάνωσης του ΚΙΝΑΛ, φορούσε ένα πράσινο ζιβάγκο. Και αμέσως σχολίασε: « Απόστολε είπαμε να αναλάβεις την αυτοοργάνωση, όχι να ντυθείς αυτοοργάνωση». Εύστοχο σχόλιο είναι η αλήθεια.

 

Άνοιξη

Άνοιξη θα γίνουν οι εκλογές, αλλά όχι την φετινή άνοιξη είπε ο πρωθυπουργός, που για πρώτη φορά σε δημόσια τοποθέτησή του όχι μόνο διέψευσε εκ νέου τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αλλά τις προσδιόρισε για το τέλος της άνοιξης του 2023. Λέτε στην επόμενη δήλωσή του να μας αποκαλύψει και την ημερομηνία;

Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από την Αθήνα και συγκεκριμένα από το Αιγάλεω ξεκίνησαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες της ΝΔ και συνεχίζονται στην Θεσσαλονίκη και τα πρώτα θέματα βέβαια είναι η οικονομία και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα στελέχη της ΝΔ που θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις που θα γίνουν σε ολόκληρη την επικράτεια θέλουν να αφουγκραστούν τις ανησυχίες των πολιτών και τις μεταφέρουν στο επικείμενο συνέδριο.

Αρχές του μήνα

Και συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η ομιλία θα διεξαχθεί κατόπιν πρόσκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα είναι μέσω τηλεσύνδεσης. Η διάρκειά της θα είναι δέκα με δεκαπέντε λεπτά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και τα αγγλικά. Την ομιλία έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν και οι 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ωστόσο θα έχει σημασία να δούμε αν θα καταγραφούν απουσίες και ποιες θα είναι αυτές.

Μπαλαδόρος

Το έχει με το ποδόσφαιρο ο υφυπουργός Χρήστος Δήμας, που παραβρέθηκε πριν λίγες ημέρες στα εγκαίνια του νέου γηπέδου των Αγίων Θεοδώρων. Άλλωστε και ο ίδιος είναι Κορίνθιος, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση, αλλά αυτό που είδαν όλοι όσοι ήταν εκεί ήταν το ταλέντο του υφυπουργού που σκόραρε αρκετά γκόλ σε μερικά σουτ που επιχείρησε.

 

Μάταια

Μάταια μάλλον προσπαθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς να πείσει τον κόσμο ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ελλείψεις από τα ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας μας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Ευτυχώς ο ίδιος δεν κουράζεται και καθημερινά είτε σε τηλεόραση είτε σε ραδιόφωνο το επαναλαμβάνει μονότονα. Ε κάποια στιγμή θα τον ακούσουν, δεν μπορεί.

 

Τον έβαλε στη θέση του

Ο λόγος για τον βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο, που είναι γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο. Εκεί εμφανίστηκε ένα μέλος της Ρωσικής Δούμας μέσω τηλεδιάσκεψης φορώντας ένα μπλουζάκι με το γράμμα «Ζ» της εισβολής. Αμέσως ο κ. Χρακόπουλος τού ζήτησε την αποχώρησή του ή την αλλαγή της περιβολής του, όπως και τελικά έγινε.

Νέο κόμμα;

Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώνσταντίνος Μπογδάνος θα ανακοινώσει μέσα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου μια νέα πολιτική κίνηση; Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ονομασία θα είναι «Εθνική Συμφωνία» και ότι στην εκδήλωση ανακοίνωσης της κίνησης θα παραβρεθούν αρκετά στελέχη του δεξιού τόξου. Εν αναμονή λοιπόν.

Exit mobile version