Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λέων – τρία παιδιά Πάτρα: «Μακάρι να κάνω λάθος για τους θανάτους»
ΕΛΛΑΔΑ

Λέων – τρία παιδιά Πάτρα: «Μακάρι να κάνω λάθος για τους θανάτους»

Λέων - τρία παιδιά Πάτρα: Ο ιατροδικάστης μίλησε για τις εξελίξεις στην υποθέση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. 

Ο ιατροδικάστης Γρηγόρης Λέων μίλησε για τις εξελίξεις στην υποθέση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη», σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών και τις εξελίξεις στην ιατροδικαστική έρευνα. Ο ιατροδικαστής Λέων ανέφερε αρχικά πως «στην πρώτη νεκροτομή, δηλαδή στον θάνατο της Μαλένας, είχαμε αστοχία ως προς την αιτία θανάτου. Όπως αντιλαμβάνεστε όταν έχουμε ένα παθολογικό αίτια ως αιτία θανάτου, δηλαδή μία ηπατική ανεπάρκεια, δεν έχουμε έγκλημα. Επομένως αν δεν αλλάξει αυτό, δεν μπορούυμε να μιλάμε για έγκλημα. Το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου είναι ένα σενάριο που θα πρέπει να αποκλείσουμε μόνο αν έχουμε ένα πιο ισχυρό. Ή αλλιώς, αν αποκλειστούν όλα τα άλλα σενάρια, αυτό που μένει είναι ο ασφυκτικός θάνατος».

Παράλληλα, ο Γρηγόρης Λέων, απάντησε στις τελευταίες πληροφορίες, που ανέφεραν ότι ανακαλύφθηκε μία ουσία στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, λέγοντας ότι «αυτό που ψάχνουμε να βρούμε είναι αν αυτή η ουσία οδήγησε στον θάνατο, ή ήταν άσχετη με την αιτία θανάτου. Επίσης, ερευνάται αν η ουσία αυτή είναι άσχετη με τα φάρμακα που λάμβανε το κορίτσι ή λήφθηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Τρεις θάνατοι σε μια οικογένεια χωρίς γενετικό υπόβαθρο αποτελεί σημαντικό γεγονός».

Ιατροδικάστης Λέων για Πάτρα: Ενισχύεται το σενάριο για θάνατο των παιδιών από ασφυξία

Επιπρόσθετα ο ιατροδικαστής Λέων τόνισε ότι όσο προχωρούν οι έρευνες για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, τόσο ενισχύεται το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου τους. «Θέλει πολλή μελέτη για να καταλήξουμε στο ενδεχόμενο αυτό. Εγώ παρακαλώ ειλικρινά να μην έχω δίκιο. Μακάρι να έχω κάνει λάθος», είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, επισήμανε, ότι όλες οι λεπτομέρεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης είναι σημαντικές, ακόμη και οι δηλώσεις της μητέρας, λέγοντας ότι «η μαρτυρία της μητέρας που περιγράφει δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το πως κατέληξαν αυτά τα τρία παιδιά, αν και μακάβριο είναι πολύ χρήσιμο για την επιστήμη μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις