Λέων για Πάτρα: Νέα “αινιγματική” ανάρτηση

ΕΛΛΑΔΑ

Λέων για Πάτρα: Νέα “αινιγματική” ανάρτηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Λέων για Πάτρα: Νέα αινιγματική ανάρτηση για την Πάτρα -«Συχνή αιτία παιδοκτονίας η πνιγμονή...»

29.03.2022 | 08:40

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων προέβη σε μια ακόμα ανάρτηση σχετικά με το «θρίλερ» της Πάτρας. Ο γνωστός ιατροδικαστής επικαλείται βιβλιογραφία στο facebook που αναφέρει ότι η «πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν περιστατικά ανθρωποκτονίας» και ότι «πιο συχνά είναι αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων». Ο Γρηγόρης Λέων σχολιάζει τη σχετική βιβλιογραφία, αναφέροντας: «Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου». Το πρωί της Δευτέρας ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι από τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή και οι ιστολογικές εξετάσεις και του τρίτου παιδιού και αναμένεται ένας επανέλεγχος των τοξικολογικών εξετάσεων, πλέον δεν μένει πάρα πολύ δρόμος.


Πάνω, η ανάρτησή του

«Έχουμε τρία περιστατικά που μπορεί ή όχι να συνδέονται μεταξύ τους. Τα δύο πρώτα φαίνονται ότι συνδέονται ως προς τα ευρήματα, όπως προκύπτει από τις ιστολογικές και τοξικολογικές και το σύνολο των εξετάσεων, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί. Οι αιτίες όμως επαναξιολογούνται. Σε ό,τι αφορά στον τρίτο θάνατο, μπορεί να συνδέεται με κάποιον τρόπο και αυτός με τα προηγούμενα δύο περιστατικά, μπορεί όμως να υπάρχει και κάτι ξεχωριστό. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι στο τρίτο παιδί, στο ενδιάμεσο της νοσηλείας, είχαμε μια εγκεφαλοπάθεια ανοξυγοναιμική, ένα ισχαιμικό στον εγκέφαλο», δήλωσε.

Κατερινόπουλος για Πάτρα: «Μπορεί να βγουν στοιχεία για τα άλλα παιδιά»

Σε ειδικό εργαστήριο στο ΑΠΘ για περαιτέρω εξέταση εστάλησαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, του παιδιού που πέθανε τελευταίο από τα τρία αδερφάκια στην Πάτρα. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε μια εβδομάδα με ένα μήνα και αναμένεται να ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου του παιδιού. «Οι αρχές θέλουν μια δεύτερη άποψη για τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα θα βγουν μέσα στη βδομάδα και δε θα πάρει ένα με δύο μήνες», σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Όλες οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις συλλέγονται από την αστυνομία και θα αξιολογηθούν. Είναι καλό που κόσμος βγαίνει και μιλάει. Το έχουμε δει ξανά το έργο στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, αυτό αφορά το τρίτο παιδί. Μπορεί να βγουν στοιχεία στην πορεία που να αφορούν τα άλλα παιδιά που θα φτάσουν στους ύποπτους ή ενδεχομένως δράστες», ξεκαθάρισε ο κ. Κατερινόπουλος στο Star. «Η εκτίμησή μου είναι ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και όχι εγκληματική ενέργεια, γιατί έχουμε τρία νεκρά παιδιά. Ο δράστης πρέπει είναι πάνω από ένα πρόσωπο. Όμως και ένας να είναι, υπάρχουν και άλλοι που γνωρίζουν τη δράση του. Μπορεί να μην είναι συμμέτοχοι, τουλάχιστον, όμως, μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι για παραπλάνηση ενός ατυχήματος», κατέληξε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.

Exit mobile version