Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πούτιν – Μπάιντεν Ουκρανία: Αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν – Μπάιντεν Ουκρανία: Αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ

Πούτιν - Μπάιντεν Ουκρανία: «Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να σταματήσουμε την κλιμάκωση της κατάστασης»

Σαφείς αποστάσεις από το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν κατά του Πούτιν κρατά ο Εμανουέλ Μακρόν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 3, ο Γάλλος πρόεδρος ερωτήθηκε για το χαρακτηρισμό «χασάπης» που χρησιμοποίησε ο Μπάιντεν για τον Πούτιν. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Μακρόν υποστήριξε ότι αυτές οι δηλώσεις αποτελούν «λεκτική κλιμάκωση» της αντιπαράθεσης, και σημείωσε ότι «εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτά τα λόγια».

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να σταματήσουμε την κλιμάκωση της κατάστασης», ώστε να υπάρχει ελπίδα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τόνισε ακολούθως ο Γάλλος πρόεδρος. Ο Μακρόν, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η δική του αποστολή είναι «αρχικά να επιτευχθεί η κατάπαυση πυρός και, έπειτα, η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων, με διπλωματικά μέσα. Αν αυτό είναι που θέλουμε, τότε δεν μπορούμε να κλιμακώνουμε ούτε με λόγια ούτε με πράξεις» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν σε άλλες δηλώσεις του είπε ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία. Ο Λευκός Οίκος, καθώς και ο Μπλίνκεν, προέβησαν σε αναδίπλωση λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις