Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεργκέι Σοϊγκού: Έπαθε καρδιακή προσβολή μετά από «επίθεση» του Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Σοϊγκού: Έπαθε καρδιακή προσβολή μετά από «επίθεση» του Πούτιν

Σεργκέι Σοϊγκού: Ο Αντόν Γκεραστσένκο υποστηρίζει ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Με ανάρτησή του ο Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών διατείνεται ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού υπέστη καρδιακή προσβολή μετά από οργισμένη προσωπική «επίθεση» του Βλαντίμιρ Πούτιν για την αποτυχία των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Μάλιστα, ο Γκεραστσένσκο υποστηρίζει ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος από τις 11 Μαρτίου έχει εμφανιστεί μόλις μία φορά δημόσια, νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο έπειτα από τη σκληρή κριτική που δέχτηκε από τον πρόεδρο Πούτιν.

Να θυμίσουμε ότι μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για «καρατόμηση» του Σοϊγκού από τον Πούτιν, αυτός εμφανίστηκε σε βίντεο. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, «ο κ. Σοϊγκού παρουσίασε την έκθεσή του για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, την περασμένη Πέμπτη. «Ο υπουργός Άμυνας έχει πολλά ‘στο πιάτο του’ αυτή τη στιγμή», είπε όταν το CNN ρώτησε για την απουσία του υπουργού, εννοώντας ότι έχει να ασχοληθεί με πολλά λόγω της εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία.  «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Φυσικά, δεν είναι ακριβώς η ώρα για επικοινωνιακή δραστηριότητα – αυτό είναι απολύτως κατανοητό», τόνισε ο Πεσκόφ.

Σε σύσκεψη ο Σοϊγκού

Φωτογραφία του Σοϊγκού σε σύσκεψη παρουσίασε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το πρωί του Σαββάτου, στο κανάλι του στο Telegram, έπειτα από τις νέες φήμες που κυκλοφόρησαν. «Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός Σεργκέι Σοϊγκού, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος κρατικών αμυντικών παραγγελιών και την εκπλήρωση των κοινωνικών υποχρεώσεων προς τους στρατιώτες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο στην ενημέρωσή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις