Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – 25 Μαρτίου: Η ανάρτηση για την επέτειο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – 25 Μαρτίου: Η ανάρτηση για την επέτειο

Τσίπρας - 25 Μαρτίου: Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η 25η Μαρτίου είναι έμπνευση και κίνητρο για όλες τις γενιές των Ελλήνων, αλλά και διαχρονικό παράδειγμα για όλους τους λαούς της οικουμένης», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας. Σημειώνει ότι η 25η Μαρτίου «μας διδάσκει πως ακόμη κι ένας μικρός λαός είναι ικανός να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, όταν στη σημαία του γράφει την απόφαση Ελευθερία ή Θάνατος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «σήμερα, που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, και με ενεργές απειλές για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο οδικός χάρτης της μνήμης, όπως τον χάραξε το ‘21 και τον απεικόνισε ο Γιάννης Ρίτσος: Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι». «Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες απανταχού στον κόσμο!», καταλήγει το μήνυμα του κ. Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Επανάσταση του 1821 θρίαμβος της Ελευθερίας και της αυτοδιάθεση των λαών

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε έναν θρίαμβο της Ελευθερίας και της αυτοδιάθεση των λαών. «Υπήρξε η αρχή ενός νέου κόσμου, ιδίως στην Ευρώπη, ο οποίος τελικά σηματοδοτήθηκε από την Ισότητα και τη Δημοκρατία», σημειώνει και συνεχίζει:

«Έχουν περάσει διακόσια ένα χρόνια από εκείνη την ημέρα που αποτέλεσε το σύμβολο μιας πολύπλευρης εθνικής γιορτής. Αλλά παράλληλα τότε γράφτηκε ένα κρίσιμο κεφάλαιο στο οποίο επιστρέφει όποιος επιθυμεί με διάθεση φιλαλήθειας και ευθύτητα να αναστοχαστεί για την πορεία του ελληνικού λαού μέσα στην Ιστορία. Ο Αγώνας του ’21, όπως έχει ειπωθεί, ήταν κι ένας “αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης” κακών κειμένων και συχνά επαναλαμβανόμενων μοτίβων πολιτικής κακοδαιμονίας».

«Η Ελληνική Επανάσταση θυμίζει ότι προϋπόθεση της Ειρήνης είναι η Δικαιοσύνη»

«Στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε ξανά η Ελληνική Επανάσταση παραμένει σταθερός οδηγός για το μέλλον, χωρίς να έχει χάσει το προνόμιο να αποτελεί διεθνές παράδειγμα ανεξαρτησίας. Η καταπίεση και η άσκηση βίας σε έναν λαό από μια μεγαλύτερη δύναμη εξουσίας δεν μπορεί να είναι η λύση για την ειρήνη και τη σταθερότητας, σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Η Ελληνική Επανάσταση θυμίζει ότι προϋπόθεση της Ειρήνης είναι η Δικαιοσύνη. Η καταπίεση και η άσκηση βίας απέναντι σε έναν λαό όπως συμβαίνει σήμερα με την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί. Αυτό σημαίνει σεβασμό στην αυτοδιάθεση των λαών και στο δικαίωμα τους στην ειρήνη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις