Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Βρυξέλλες: Οργισμένη αποχώρηση Σάντσεθ
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Βρυξέλλες: Οργισμένη αποχώρηση Σάντσεθ

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Βρυξέλλες: Η συνεδρίαση είναι μαραθώνια ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα ολοκληρωθεί.

Διαρκείς είναι οι εντάσεις στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής των «27» της ΕΕ στις Βρυξέλλες, καθώς Βορράς και Νότος φαίνεται πως διαφωνούν σε βασικά ζητήματα αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και την απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια, τα θέματα δηλαδή που είναι σήμερα επί τάπητος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο συμπερασμάτων που είχε γίνει γνωστό χθες, Πέμπτη, έχει αλλάξει και έχει κυκλοφορήσει σήμερα μια νέα έκδοση του κειμένου, η οποία προσπαθεί να λάβει υπόψη όλες τις επιμέρους τροποποιήσεις και παρεμβάσεις που έχουν γίνει.

Η συνεδρίαση είναι μαραθώνια ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα ολοκληρωθεί καθώς οι διαβουλεύσεις είναι συνεχείς. Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, οι διαπραγματεύσεις θυμίζουν συνεδριάσεις από τα… παλιά, με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Μάλιστα κάποια στιγμή ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, αποχώρησε οργισμένος από την αίθουσα για να καθαρίσει όπως είπε το μυαλό του. «Πολύ ωραία! Πάω να πάρω λίγο αέρα και να καθαρίσει το μυαλό μου και αν έχετε κάτι καινούριο να μου πείτε, πείτε το», είπε απευθυνόμενος στους υπόλοιπους ηγέτες ο κ. Σάντσεθ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από περίπου μια ώρα διανεμήθηκε ένα νέο κείμενο συμφωνίας για την ενεργειακή κρίση το οποίο δεν έχει ικανοποιήσει πολλές χώρες της ΕΕ. Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε από την πλευρά του την πρόταση για την ανάγκη επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και αντιμετώπισης της μετακύλισης των τιμών του αερίου στην αγορά ηλεκτρισμού και στους καταναλωτές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις