Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκρός στρατηγός – Ουκρανία: Πλήγματα δίχως τέλος στη στρατιωτική ελίτ
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός στρατηγός – Ουκρανία: Πλήγματα δίχως τέλος στη στρατιωτική ελίτ

Νεκρός στρατηγός - Ουκρανία: Το Κίεβο επιβεβαίωσε σήμερα ότι σκότωσε σε μάχες στη νότια Ουκρανία έναν ακόμη Ρώσο στρατηγό.

Το Κίεβο επιβεβαίωσε σήμερα ότι σκότωσε σε μάχες στη νότια Ουκρανία έναν ακόμη Ρώσο στρατηγό, σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας. «Τα στρατεύματά μας (…) σκότωσαν τον διοικητή του 49ου στρατού της νότιας περιφέρειας της Ρωσίας, τον στρατηγό Ιάκοφ Ρεζάντσεφ, σε έναν βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Τσορνομπάιφκα», που βρίσκεται στην περιοχή της Χερσώνας (νότια), δήλωσε ο Ολέκσι Αρέστοβιτς σε ένα βιντεομήνυμα.

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει έως τώρα τον θάνατο στην Ουκρανία του στρατηγού Αντρέι Σουκοβέτσκι, αναπληρωτή διοικητή του 41ου στρατού, που είχε υπηρετήσει στη Συρία το 2018-2019. Όμως, ένας ακόμη Ρώσος στρατηγός, ο Βιτάλι Γκερασίμοφ έχει σκοτωθεί επίσης στη μάχη, σύμφωνα με το Κίεβο. «Ένας ακόμη στρατηγός με δύο αστέρια σκοτώθηκε σήμερα από τη ρωσική πλευρά, είναι ο δεύτερος σε 12 ημέρες» είχε δηλώσει στις 8 Μαρτίου στο CNN ο εν αποστρατεία Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Χέρτλινγκ, αποκαλύπτοντας πως ο ρωσικός στρατός διαπράττει «επαναλαμβανόμενα λάθη» και «επικοινωνεί μέσω μη κρυπτογραφημένων μέσων».

Η Ουκρανία «θερίζει» τη ρωσική στρατιωτική ελίτ

Προχθές, μάλιστα, ο ρωσικός στρατός έχασε έναν ακόμη διοικητή, τον 15ο από τους κορυφαίους στρατιωτικούς ηγέτες του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πλησιάζει στον δεύτερο μήνα της. Ο συνταγματάρχης Αλεξέι Σαρόφ έγινε ο τελευταίος υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος που πέθανε στον πόλεμο που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη απώλεια ανώτερων στρατιωτικών της χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη.

Ο διοικητής του 810ου χωριστού τάγματος φρουρών της Ταξιαρχίας Ζούκοφ στους Ρώσους Πεζοναύτες φέρεται να σκοτώθηκε στη Μαριούπολη, σύμφωνα με την «Daily Mail», μια πόλη στην οποία περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εν μέσω πολιορκίας από τους Ρώσους εισβολείς. Σε μια «λανθασμένη», όπως τη χαρακτήρισαν, δημοσίευση τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι ο στρατός του Πούτιν έχει χάσει σχεδόν 10.000 στρατιώτες από την έναρξη της εισβολής. Η εφημερίδα «Komsomolskaya Pravda» δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός δημοσιεύθηκε έπειτα από επίθεση χάκερ στον ιστότοπό της και ότι δεν ισχύει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις