Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσίδα δημοσιογράφος νεκρή: Σκοτώθηκε η Οξάνα Μπαουλίνα, είχε εργαστεί με τον Ναβάλνι
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσίδα δημοσιογράφος νεκρή: Σκοτώθηκε η Οξάνα Μπαουλίνα, είχε εργαστεί με τον Ναβάλνι

Ρωσίδα δημοσιογράφος νεκρή: Ποια ήταν η Ρωσίδα δημοσιογράφος που σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Αυτό είναι το σημείο στο οποίο έχασε τη ζωή της η Ρωσίδα δημοσιογράφος Οξάνα Μπαουλίνα, ενώ κατέγραφε πλάνα στο Κίεβο. Στο σημείο σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη άγνωστο για την ώρα πως. Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς δέχτηκε ρωσικά πυρά. Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ακόμη ένας συνεργάτης της ενώ τραυματίστηκαν ακόμη δυο άτομα. Έως αυτή την ώρα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ξεκάθαρα τι συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης.

Ποια ήταν η Ρωσίδα δημοσιογράφος που σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Η Μπαουλίνα εργαζόταν για το The Insider, μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική ιστοσελίδα που λειτουργεί με έδρα τη Ρωσία. Η δημοσιογράφος βρισκόταν στην Ουκρανία ως ανταποκρίτρια και μετέδιδε ρεπορτάζ από την πόλη Λβιβ και από την πρωτεύουσα, Κίεβο. Το ρεπορτάζ της συχνά είχε ως θέμα την κυβερνητική διαφθορά στη Ρωσία.

Είχε εργαστεί στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς, με ιδρυτή τον Αλεξέι Ναβάλνι

Ξεκίνησε την καριέρα της δουλεύοντας σε περιοδικά lifestyle, μεταξύ των οποίων τα Time Out Moscow και In Style, όμως αργότερα στράφηκε προς το πολιτικό ρεπορτάζ. Είχε φυλακιστεί για σύντομο ρωσικό διάστημα όταν η ρωσική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα κεντρικά γραφείο του Ιδρύματος Κατά της Διαφθοράς, που είχε ιδρυθεί από τον Αλεξέι Ναβάλνι, όπου η Μπαουλίνα διοργάνωνε ζωντανή μετάδοση από παράσταση διαμαρτυρίας. Όταν η ρωσική κυβέρνηση χαρακτήρισε τον οργανισμό αυτόν ως εξτρεμιστικό, η δημοσιογράφος αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα, και συνέχισε το ρεπορτάζ της σε ΜΜΕ που δίνουν έμφαση στην ερευνητική δημοσιογραφία, τον έλεγχο εγκυρότητας των ειδήσεων και την πολιτική ανάλυση.

Η ιστοσελίδα The Insider, όπου εργαζόταν η Μπαουλίνα, σε ένα άρθρο που ανέφερε τον θάνατό της, είπε ότι «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Οξάνα». Η δημοσίευση πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων τέτοιων ρωσικών εγκλημάτων πολέμου, όπως ο αδιάκριτος βομβαρδισμός κατοικημένων περιοχών, που καταλήγουν σε θανάτους αμάχων και δημοσιογράφων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις