Κατάργηση προστίμου 100 ευρώ άνω των 60: Η ανακοίνωση του κ. Πλεύρη

ΕΛΛΑΔΑ

Κατάργηση προστίμου 100 ευρώ άνω των 60: Η ανακοίνωση του κ. Πλεύρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Κατάργηση προστίμου 100 ευρώ άνω των 60: Η επιβολή προστίμου είχε ως αποτέλεσμα από τις περίπου 560.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν περισσότεροι από 250.000.

24.03.2022 | 14:40

Το μέτρο της επιβολής διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών δεν καταργείται, αλλά αναστέλλεται από 15 Απριλίου και «τον Σεπτέμβριο που περιμένουμε ότι πάλι θα πιεστεί το ΕΣΥ, το πρόστιμο θα επανέλθει. Η σχετική διάταξη αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο», ανάφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Η επιβολή προστίμου είχε ως αποτέλεσμα από τις περίπου 560.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν περισσότεροι από 250.000 και η εμβολιαστική κάλυψη σε αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό να έχει ξεπεράσει το 90%, είπε ο υπουργός.

Σημείωσε ότι έχει καταλογιστεί πρόστιμο 300 ευρώ μέχρι τις 15 Απριλίου και εξήγησε πως «όταν μπήκε το πρόστιμο ήμασταν σε φάση κλιμάκωσης της πανδημίας και το ΕΣΥ ήταν επιβαρυμένο. Επομένως, ήταν απολύτως λογικό. Τώρα που είμαστε σε αποκλιμάκωση, μπορούμε να αναστείλουμε το μέτρο, όμως δεν το καταργούμε». Ο υπουργός είπε ότι σήμερα βλέπουμε τα οφέλη από τα μέτρα της υποχρεωτικότητας και της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης.

Πλεύρης: Σταδιακά η αποκλιμάκωση των μέτρων

Διευκρίνισε ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων γίνεται σταδιακά. «Έχουμε κάνει ένα συνολικό σχεδιασμό μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και θα βλέπουμε και πώς κινείται η πανδημία. Επ’ αυτού του πλάνου θα γίνουν οι τοποθετήσεις και οι αξιολογήσεις από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων βάσει της πορείας της πανδημίας και η κυβέρνηση θα λάβει τις τελικές αποφάσεις».

Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, υπάρχει ανησυχία για το ερχόμενο φθινόπωρο, είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι «βάσει της πορείας της κλιμακώνουμε και αποκλιμακώνουμε μέτρα. Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα δεν παράγουν νοσηλείες, επομένως θα ήταν δογματικό να παραμείνουμε σε ένα σκληρό μοντέλο. Αν μεταβληθούν αυτά τα στοιχεία, προφανώς αυτό το μοντέλο θα αλλάξει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξανά στα θρανία από 29 Απριλίου – Οι ημερομηνίες για τη λήξη μαθημάτων, τις ενδοσχολικές και τις Πανελλαδικές εξετάσεις 24.03.2022 | 14:40
Συντονιστικό σχέδιο μάχης κατά των πυρκαγιών στην Κεντρική Μακεδονία – Διπλασιάζονται drones και εθελοντές, αυξάνονται τα κονδύλια πρόληψης 24.03.2022 | 14:40
Καθαρισμός οικοπέδων: Τι ισχύει, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα 24.03.2022 | 14:40
Σε ισχύ η νέα πρόσκληση 1Γ/2025 του ΑΣΕΠ – Ξεκινά η διαδικασία κατάταξης υποψηφίων από τον γραπτό διαγωνισμό 24.03.2022 | 14:40
Ξεκινά το Market Place του Youth Pass – Επιπλέον εκπτώσεις και προνόμια για τους νέους 24.03.2022 | 14:40
Ζαχαράκη: 10.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών και ψηφιακή ενίσχυση ενόψει Πανελλαδικών 24.03.2022 | 14:40
Νέα ψηφιακή επιχορήγηση για ΜμΕ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα vouchers 630€ – 1.600€ 24.03.2022 | 14:40
Τι να κάνετε αν σας κλέψουν το κινητό: Ο πλήρης οδηγός για προστασία δεδομένων και αριθμών 24.03.2022 | 14:40
Exit mobile version