Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Στα παλιά του λημέρια μετά από 17 ολόκληρα χρόνια βρέθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που πριν λίγες ημέρες βρέθηκε σε εκδήλωση της ΑΣΟΕ. Φοιτητής της ΑΣΟΕ έως το 2005 ο κ. Πιερρακάκης ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση και μάλιστα δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την παρουσία του στα παλιά του λημέρια, όπως έγραψε και στα σόσιαλ μίντια: «Με συγκίνηση επέστρεψα έπειτα από 17 χρόνια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Την παρασημοφόρηση των Ελλήνων διπλωματών της Μαριούπολης και της Οδησσού ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας κατά την συνάντηση που είχε μαζί τους στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Δένδιας είπε ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν συννενόησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αφορά στον κ. Μανώλη Ανδρουλάκη που ήταν ο τελευταίος Έλληνας διπλωμάτης που αποχώρησε από την Μαριούπολη, τον πρέσβη Φραγίσκο Κωστελένο και τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό Δημήτρη Δαχτσή. Η παρασημοφόρηση θα γίνει εν ευθέτω χρόνω, όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, και εμείς θεωρούμε ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η ελληνική πολιτεία γι αυτούς τους ανθρώπους.

 

Για φαγητό

Και αφού αρνητικοποιήθηκε από τον κορονοιό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίλεξε να κάνει την πρώτη του έξοδο για φαγητό  σε ένα από τα στέκια του στο Κολωνάκι .Το ετσιατόριο είναι γνωστής σεφ και ο πρωθυπουργός το επιλέγει συχνά αφού βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόλαυσε το φαγητό του και συνομίλησε με αρκετούς θαμώνες του μαγαζιού.

Αναλαμβάνει

Αναλαμβάνει τον Μάιο τα καθήκοντά του ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην χώρα μας Τζορτζ Τσούνης. Ο κ. Τσούνης είχε πρόσφατα μια σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη που βρέθηκαν στις ΗΠΑ και συζήτησε μαζί τους τα σχέδιά του για την θητεία του στην χώρα μας. Την ίδια ώρα μέχρι τον Μάιο στην Αμερικανική πρεσβεία θα γίνουν και οι απαραίτητες αλλαγές στο στελεχιακό δυναμικό.

Τον Μάιο

Στις 20-22 Μαΐου θα διεξαχθεί τελικά το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Έως τις 8 Μαίου θα εκλεγούν και οι ηγεσίες στις τοπικές οργανώσεις αλλά και οι αντιπρόσωποι του συνεδρίου. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία το ΚΙΝΑΛ θα διοργανώσει ανά την Ελλάδα θεματικά συνέδρια με το πρώτο που θα αφορά την κατάσταση στο ΕΣΥ να γίνεται στην Θεσσαλονίκη.

 

Ενημέρωση στην Θεσσαλονίκη

Μια φορά τον μήνα και ημέρα Παρασκευή η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα γίνεται πλέον στην Θεσσαλονίκη. Η πρώτη ενημέρωση είχε θετική απήχηση από στελέχη και βουλευτές της συμπρωτεύουσας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που βρέθηκε σε αίθουσα εντός της ΔΕΘ υποσχέθηκε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί μόνιμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις