Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πόνοι περιόδου – αντιμετώπιση: 5 φυσικοί τρόποι να ανακουφιστείτε
PLUS

Πόνοι περιόδου – αντιμετώπιση: 5 φυσικοί τρόποι να ανακουφιστείτε

Πόνοι περιόδου - αντιμετώπιση: Τα παυσίπονα, σίγουρα προσφέρουν μία άμεση ανακούφιση, όμως υπάρχουν και άλλοι φυσικοί τρόποι

Για πολλές οι μέρες της περιόδου είναι δύσκολες, καθώς οι πόνοι είναι και αφόρητοι. Συχνά η περίοδος έχει πολλά συμπτώματα που δεν περιορίζονται μόνο στην κοιλιακή χώρα, αλλά και σε πολλά σημεία του σώματος και της ψυχολογίας .Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην κακή ψυχολογία, τη μελαγχολία και άλλα ψυχολογικά συμπτώματα της περιόδου. Συνεπώς, πρόκειται για μία γυναικεία υπόθεση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε ολιστικά. Τα παυσίπονα, σίγουρα προσφέρουν μία άμεση ανακούφιση, όμως υπάρχουν και άλλοι φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες.

Γυμναστική

Μπορεί να φαντάζει αδύνατο να σηκωθείς από το κρεβάτι και να κάνεις γυμναστική, όταν έχεις περίοδο. Όμως, η άσκηση είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς συμβάλλει στη χαλάρωση της μήτρας και την απομάκρυνση των θρόμβων . Η yoga είναι μία τέλεια ιδέα για αυτές τις μέρες. Τα συχνά τεντώματα και το stretching της πλάτης είναι ένας τρόπος για να ξεμπλοκάρετε την πλάτη και τη μέση σας, αφού ανακουφίζουν άμεσα τους σφιγμένους μύες. Μία καλή άσκηση για την ανακούφιση του πόνου της περιόδου είναι αυτή του βατράχου, που βοηθάει την πυελική περιοχή. Η αεροβική γυμναστική, όπως το τρέξιμο ή και το απλό περπάτημα, τονώνουν ολόκληρο το μυϊκό σύστημα. Η συνεισφορά στους μύες της πλάτης, που την κάνουν πιο ανθεκτική προσφέρει ανακούφιση και μειώνει τους πόνους και τις κράμπες.

Ζεστό μπάνιο

Ιδανικά μετά τη γυμναστική χαρίστε στο σώμα σας ένα χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο. Το ζεστό νερό χαλαρώνει τους μυς, ενώ θα σας τονώσει και ψυχολογικά. Αφού ολοκληρώσετε το μπάνιο σας τοποθετείστε μία ζεστή θερμοφόρα ή επιθέματα στην κοιλιακή χώρα για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα.

Σωστή Διατροφή

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, να μείνει μία γυναίκα κατά τη διάρκεια της περιόδου της μακριά από τη ζάχαρη και τους κακούς υδατάνθρακες, είναι μία κίνηση ματ στην αντιμετώπιση αυτών των δύσκολων ημερών. Υπάρχουν τροφές που εξομαλύνουν την κατάσταση και τον πόνο. Επιλέξτε λιπαρά ψάρια που είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά, καθώς έχει βρεθεί ότι αυτά βοηθούν στη μείωση των πόνων της περιόδου. Προτιμήστε επίσης όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης. Σημαντικά για τις μέρες αυτές είναι οι βιταμίνη Β και το μαγνήσιο. Βρείτε σε τρόφιμα όπως είναι το καστανό ρύζι, οι μπανάνες, τα καρύδια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Η μαύρη σοκολάτα θα σας ωφελήσει ποικιλοτρόπως. Από τη μία η υψηλή περιεκτικότητά της σε κακάο, θα σας χαρίσει όλα του τα οφέλη. Οι αντιφλεγμονώδεις αλλά και ανακουφιστικές της ιδιότητες, παράλληλα με τη συμβολή της στην παραγωγή ενδορφινών, την καθιστούν ίσως τον πιο απολαυστικό τρόπο αντιμετώπισης των δύσκολων ημερών. Πρέπει ακόμη να αναφερθούμε στο νερό. Κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες νερού, που θα σε βοηθήσουν στην ενυδάτωση και οξυγόνωση του οργανισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις