Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ζοσέ Σα: Η μεγάλη δικαίωση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ζοσέ Σα: Η μεγάλη δικαίωση

Ζοσέ Σα: Αν και δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Φερνάντο Σάντος, κλήθηκε τελικά στην Πορτογαλία, διότι ο Άντονι Λόπες βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Ζοσέ Σα αρχικά δεν ήταν στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για την εθνική Πορτογαλίας ενόψει των μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ του 2022, προκαλώντας εύλογες απορίες, μιας και αποτελεί κατά κοινή ομολογία έναν από τους κορυφαίους και πιο σταθερούς τερματοφύλακες της σεζόν. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε Ρουί Πατρίσιο, Άντονι Λόπες και Ντιόγκο Κόστα στην αρχική κλήση του, όμως τα πράγματα ήρθαν έτσι και ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα να κληθεί έστω και καθυστερημένα στην εθνική του ομάδα για τα ματς του Μαρτίου.

 

Συγκεκριμένα, ο Άντονι Λόπες βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και έτσι ο γκολκίπερ της Γουλβς και πρώην των Πειραιωτών έλαβε κλήση από τον Σάντος για να τον αντικαταστήσει. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας επιβραβεύεται κατά κάποιον τρόπο για τη μαγική σεζόν που κάνει στην Premier League, καθώς σε 30 συμμετοχές έχει δεχτεί μόλις 26 γκολ και σε 11 ματς έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Παρόλα αυτά στην ιεραρχία αναμένεται να είναι ο Νο. 3 κατά σειρά γκολκίπερ στην εθνική του ομάδα, μιας και ο Σάντος υπολογίζει ως βασικό τον Ρούι Πατρίσιο και σαν δεύτερο τον Ντιόγκο Κόστα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Πορτογαλία παίζει με την Τουρκία στις 24 Μαρτίου στο «Ντραγκάο» και εφόσον νικήσει θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ανάμεσα στην Ιταλία και την Βόρεια Μακεδονία στις 29 Μαρτίου, πάλι στο Πόρτο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις